powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Λειτουργία των κυλικείων των δημόσιων σχολείων


Από το τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου προς ενημέρωση των καταναλωτών για την νέα σχολική χρονιά ανακοινώνονται τα παρακάτω:
Η λειτουργία των κυλικείων των δημόσιων σχολείων γίνεται σύμφωνα - μεταξύ άλλων - και με το άρθρο 137 της υπ’ αρίθμ. Α2-718 Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ ΦΕΚ2090/31-7-2014) που αφορά την ανώτατη τιμή πώλησης για συγκεκριμένα προϊόντα.
Ειδικά για τα σημεία πώλησης (κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κλπ.) που δραστηριοποιούνται εντός των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ημερήσιων και νυχτερινών), τα είδη που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα διατίθενται σε ανώτατες προκαθορισμένες τιμές ως ακολούθως:
Επί των ρυθμίσεων της παρ. 4 του άρ.137 της υπ’ αρίθμ. Α2-718 θεσπίζονται επιπρόσθετα και τα ακόλουθα: 

Είναι υποχρεωτική η παρασκευή και διάθεση των ειδών του παραπάνω Πίνακα όλες τις ώρες λειτουργίας των κυλικείων. Απαγορεύεται η διάθεση στους μαθητές των σχολείων ροφημάτων καφέδων. Τα είδη αυτά προορίζονται μόνο για το διδακτικό και λοιπό προσωπικό του σχολείου. Όπου διατίθενται τα είδη του Πίνακα τοποθετείται υποχρεωτικά τιμοκατάλογος, ορατός από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, στον οποίο με κεφαλαία και ευανάγνωστα γράμματα αναγράφονται «ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ ΑΠΛΟ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ (ΣΗΣΑΜΕΝΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ), ΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ, ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ» και τα είδη με τις αντίστοιχες τιμές όπως παρουσιάζεται στον παραπάνω πίνακα.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: