powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, σχετικά με τις δύο νέες δομές Ειδικής Αγωγής-Τμήματα Ένταξης που ιδρύονται στην Άρτα


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας. 
Στο πλαίσιο των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, αναβαθμίζουμε και ενισχύουμε τις ήδη υπάρχουσες δομές Ειδικής Εκπαίδευσης, σε όλες τις περιοχές της χώρας, ώστε και ο τελευταίος μαθητής με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία, να αποκτήσει ισάξια πρόσβαση με όλους στην Εκπαίδευση.
Στην περιοχή της Ηπείρου ιδρύονται 9 νέα Τμήματα Ένταξης, ενώ στην Άρτα έχουμε δύο νέες δομές ειδικής αγωγής, παράλληλα με αυτές που λειτουργούν ήδη. Πρόκειται για τα Τμήματα Ένταξης που δημιουργούνται στο 6ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κωστακιών και στο 7ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Άρτας.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά μετά από πολλά χρόνια με καλές προϋποθέσεις. Καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε τα κενά στα σχολεία να καλυφθούν με Αναπληρωτές από την πρώτη στιγμή, οι οποίοι υπολογίζεται να φτάσουν στις 21.000 θέσεις για να μη χαθούν σχολικές ώρες. 
Τα βιβλία έχουν ήδη διανεμηθεί στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας, προκειμένου να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση που να διαταράξει την ομαλή λειτουργία της νέας σχολικής χρονιάς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: