powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Άρτας


Σε ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Κορινθίας και της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) άτομα, από τα οποία τα επτά (7) είναι μέλη της οργάνωσης 

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμη οκτώ (8) άτομα, από τα οποία τα τρία (3) τυγχάνουν έγκλειστα σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και λοιπούς χώρους 

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολεμικό τυφέκιο τύπου «KALASHNIKOV», ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, ναρκωτικά δισκία, 3 οχήματα και χρήματα 
Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -170.000- ευρώ
Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) από τα μέλη άλλης συμμορίας που ενέχεται στη διάπραξη απατών, ενώ εξιχνιάστηκαν είκοσι δύο (22) περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, που ενέχεται στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Άρτας. 

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (24.8.2016) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Κορινθίας και της Αττικής, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Μεσσηνίας και Κορινθίας.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) ημεδαποί, οκτώ άντρες ηλικίας από 31 έως 56 ετών και μία 43χρονη, αντίστοιχα, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και άλλους χώρους.
Από τους συλληφθέντες, οι επτά (7) είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ένας 56χρονος και η 43χρονη, κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη επτά (7) ημεδαποί, έξι (6) άντρες, ηλικίας από 37 έως 65 ετών και μία 38χρονη, αντίστοιχα, καθώς και μία 58χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, όλοι τους μέλη της οργάνωσης. 
Από τους ανωτέρω, η 58χρονη, ένας 42χρονος και ένας 65χρονος, τυγχάνουν έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού, Ιωαννίνων και Ναυπλίου, αντίστοιχα, για παρόμοια αδικήματα.
Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης , τουλάχιστον από τον μήνα Φεβρουάριο του έτους 2016, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης), σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Άρτας.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι.
Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons). 
Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.
Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους, οχήματα κ.λπ., βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
 πολεμικό τυφέκιο, τύπου « KALASHNIKOV » με ξιφολόγχη και γεμιστήρα με -30- φυσίγγια,
  ποσότητα κάνναβης, βάρους -627,9- γραμμαρίων,
 ποσότητα ηρωίνης, βάρους -13,6- γραμμαρίων,
 ποσότητα μεθαδόνης, βάρους -89,6- γραμμαρίων,
 -2- δενδρύλλια κάνναβης,
 -60- ναρκωτικά δισκία,
  κυνηγετικό όπλο και σπάθα ,
  το χρηματικό ποσό των -2.720- ευρώ,
 τρεις (3) ζυγαριές ακριβείας,
  ποσότητα πυρίτιδας βάρους -18,6- γραμμάριων,
  αυτοσχέδιο βεγγαλικό (σαΐτα),
 στρογγυλή σφραγίδα δημόσιας υπηρεσίας (η προέλευση της οποίας ερευνάται),
 τρία (3) οχήματα,
  υπολογιστής παλάμης (tablet),
αντικείμενα που σχετίζονται με την συσκευασία και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim .
 Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συλληφθεί σε προγενέστερους χρόνους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, τέσσερα (4) από τα συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και είχαν κατασχεθεί συνολικά πάνω από -100- γραμμάρια ηρωίνης, επτά (7) φυτά και πάνω από -500- γραμμάρια κάνναβης, -110- ναρκωτικά δισκία, ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις -7.500- ευρώ, τα οποία συνδέονται με διαφόρους τρόπους με την εγκληματική οργάνωση. 
Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, η οποία έχει συστηματικό χαρακτήρα, είχαν διακινήσει πάνω από, τρία (3) κιλά ηρωίνης, επτά (7) κιλά κάνναβης και τετρακόσια (400) γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -170.000- ευρώ. 
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. 
Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία δύο (2) μελών άλλης συμμορίας, η οποία ενέχεται στην διάπραξη απατών, σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 37 και 45 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και για παράβαση της νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.
Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες που είχαν καταχωρήσει αγγελίες σε εφημερίδες, περιοδικά ή στο διαδίκτυο, για την πώληση αντικειμένων μεγάλης αξίας, όπως αυτοκίνητα μοτοσυκλέτες, μηχανές σκαφών κ.α. και με το πρόσχημα της αγοράς, τους αποσπούσαν τα αντικείμενα, αφού πρώτα τους απέστελλαν πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων των συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών, πείθοντάς τους έτσι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. 
Επιπλέον, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 24.6.2016 έως την 6.7.2016, είχαν διαπράξει δεκαεννέα (19) περιπτώσεις αποπειρών απάτης και τρεις (3) περιπτώσεις απατών, αποσπώντας αντικείμενα συνολικής αξίας -4.450- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή - συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες, για την ταυτοποίηση των λοιπών μελών της συμμορίας, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: