powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Κ. ΣΟΥΕΡΕΦ: Όλο και πιο κοντά στο στόχο της Unesco το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Όλο και πιο κοντά στο να συμπεριληφθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco πλησιάζει το αρχαίο θέατρο Δωδώνης.
Πρόσφατα, το Υπουργείο Πολιτισμού ενέταξε το θέατρο στους καταλόγους των υποψηφίων προς ένταξη στην Unesco, γεγονός που μόνο θετικά συναισθήματα και ικανοποίηση δημιουργεί στην ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
Όπως σημείωσε ο Προϊστάμενος Κώστας Σουέρεφ, «πρόκειται για μια σημαντική επιλογή και ένα βήμα παραπάνω, καθώς πλησιάζουμε στο στόχο, να μπει η Δωδώνη στον κατάλογο  που θα την φέρει στα πέρατα της γης. Πλέον υπάρχει μια τυπική διαδικασία που πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε η Unesco να αναγνωρίσει το θέατρο ως ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς».

Σε πολύ καλό δρόμο…
Την ίδια ώρα, ο κ. Σουέρεφ σημείωσε πως τα έργα στο αρχαίο θέατρο εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά, καθώς «ως το τέλος 2015 θα έχει ολοκληρωθεί το κάτω διάζωμα, ενώ στο νέο ΕΣΠΑ θα ενταχθεί και η συντήρηση και τακτοποίηση του άνω διαζώματος».
Η επισκεψιμότητα στο αρχαίο θέατρο παραμένει υψηλή και στόχος των αρμοδίων είναι να υπερβεί τις 80.000 φέτος, την ώρα όμως που στο Αρχαιολογικό Μουσείο είναι πολύ πιο κάτω, στις 20.000 άτομα το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: