powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών και τεσσάρων λαθρομεταναστών


Για τη διακίνηση χρησιμοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων λειτουργούσε ως προπομπός

Συνελήφθησαν, χθες (16-07-2014) αργά το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά τεσσάρων παράνομων αλλοδαπών.
Αρχικά, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν, με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 21χρονος δράστης, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Ασφάκα, όπου συνελήφθη ο 21χρονος διακινητής καθώς και τέσσερις ομοεθνείς του, δύο άνδρες, 23 και 30 ετών καθώς και δύο γυναίκες, 29 και 31 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Λίγο αργότερα, στο 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, συνελήφθη και ο 37χρονος διακινητής, ο οποίος προπορεύονταν με άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.
Κατασχέθηκαν:
τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για την διακίνηση των λαθρομεταναστών.
το χρηματικό ποσό των -1.390- ευρώ.
διακόσια -200- λεκ Αλβανίας, πέντε (5) δολάρια και δέκα (10) φράγκα Ελβετίας.
εννέα (9) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: