powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

To κλικ στο taxis δεν αρκεί για τον «προστατευμένο» λογαριασμό


Μετά την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, στην οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να δηλώνουν το λογαριασμό που θέλουν να προστατεύσουν από κατάσχεση (έως του ποσού των 1.500 ευρώ), αποδείχθηκε ότι οι πολίτες δεν γλιτώνουν από την επίσκεψη και στην τράπεζα.
Η σχετική εφαρμογή της γγ Δημοσίων Εσόδων τέθηκε σε ισχύ χθες, Τρίτη, και αναμενόταν να γλιτώσει τους φορολογούμενους από τον κόπο να μπουν στην ουρά της τράπεζας για να δηλώσουν το λογαριασμό τους.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τελικά κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη, καθώς δεν έχουν ενταχθεί όλες οι τράπεζες στο σύστημα και άρα δεν μπορούν να ενημερωθούν για τη δήλωση του φορολογούμενου στο Taxis.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι για να είναι βέβαιος κάποιος ότι η εφορία και οι τράπεζες δεν θα «σηκώσουν» τα χρήματα από ένα συγκεκριμένο λογαριασμό, εκτός από την ηλεκτρονική δήλωση στο Taxis, θα πρέπει να επισκεφθεί και την τράπεζα, έχοντας στο χέρι (τυπωμένη) την ηλεκτρονική αίτηση.
Όπως επισημαίνεται αρμοδίως, η ταλαιπωρία αυτή είναι προσωρινή, καθώς η υποχρέωση υποβολής του αποδεικτικού ηλεκτρονικής αίτησης προστασίας του λογαριασμού στις τράπεζες θα γίνεται μέχρι να ενταχθούν πλήρως στο σύστημα όλες οι τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: