powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις από το 2016 για τους συνταξιούχους!


Πάνω από ένα 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα χρειαστεί ξανά από το 2016 να κάνουν φορολογική δήλωση, σύμφωνα με το μέτρο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
Την κατάργηση της υποχρέωσης των συνταξιούχων να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα, από άλλες πηγές προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. 
Η ρύθμιση αυτήη θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2016 κατά την περίοδο υποβολής των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2015, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο "Ελεύθερος Τύπος".
Και αυτό θα συμβεί επειδή το 2015 όλοι οι φόροι που αναλογούν στις συντάξεις θα έχουν προκαταβληθεί από τους συνταξιούχους μέσω της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης η οποία θα έχει υπολογιστεί ενιαία, στο άθροισμα των συντάξεων του καθενός και για τους 12 μήνες του έτους.
 Η υποβολή των δηλώσεων θα είναι για τους συνταξιούχους μία διαδικασία προαιρετική από το 2016. Στη διαδικασία αυτή θα προσφεύγουν μόνο όσοι συνταξιούχοι έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και εισοδήματα από άλλες πηγές, όπως π.χ. από ακίνητα, επιχειρηματική δραστηριότητα, κινητές αξίες κτλ. προκειμένου να πληρώσουν και για τα εισοδήματα αυτά τους αναλογούντες φόρους. Εκτιμάται ότι με το νέο σύστημα που θα ισχύσει από το μεθεπόμενο ετος, πάνω από 1 εκ. συνταξιούχοι δεν θα χρειαστεί ποτέ να υποβάλουν ξανά φορολογική δήλωση.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: