powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Δόσεις για όλους

Διέξοδος για 2,7 εκατομμύρια οφειλέτες

Τη δυνατότητα να κάνουν μία «καινούργια αρχή» τακτοποιώντας τα χρέη τους προς της Εφορία, τα Ταμεία, τους Δήμους, τις τράπεζες, ακόμη και στη ΔΕΗ, δίνει η κυβέρνηση σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση.
Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", με νομοσχέδιο «σκούπα» που θα τεθεί πολύ σύντομα προς ψήφιση, προβλέπεται η ρύθμιση των οφειλών σε απεριόριστες δόσεις για όσους χρωστούν ως 5.000 ευρώ και ρύθμιση οφειλών σε 48 δόσεις για επαγγελματίες, εμπόρους, επιχειρήσεις και μεγαλοοφειλέτες.
Συγκεκριμένα:
-Τα χρέη που μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση είναι αυτά που έχουν δημιουργηθεί ως τις 31.12.2012.
-Ο οφειλέτης πρέπει να έχει εξοφλήσει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του μετά την 1.1.2013.
-Οφειλέτες με χρέη που είχαν συσσωρευθεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2012 μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση οποιαδήποτε στιγμή αργότερα, υπό την προϋπόθεση η διάρκεια του διακανονισμού να μην εκτείνεται πέραν τις 30ής Ιουνίου 2017 και να είναι ενήμεροι στις υποχρεώσεις τους από τον Ιανουάριο του 2013. Η υπαγωγή στις υφιστάμενες ρυθμίσεις θα κλείσει μόλις ανακοινωθεί η νέα ρύθμιση.
-Νέοι οφειλέτες με χρέη που δημιουργήθηκαν μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2012 δεν μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας, σημειώνει:
«Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα υλοποιεί τη συμφωνία με την Τρόικα, θα εκταμιευτεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου η οποία έχει δύο προαπαιτούμενα, τη μείωση των τιμών των φαρμάκων και τη διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά και η επόμενη δόση των 6 δισ. ευρώ».
Αυτό αναμένεται να γίνει το αργότερο έως τις 13 Μαΐου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Eurogroup.

ΠΗΓΗ: www.Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: