powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας ανεβάζει την λαογραφική θεατρική παράσταση ''Χριστούγεννα στην Ήπειρο'', την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:00, στον κινηματογράφο ''Καλυψώ'', Γρ. Λαμπράκη και Καλυψώς, Καλλιθέα

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας σας προσκαλεί στην λαογραφική θεατρική παράσταση «Χριστούγεννα στην Ήπειρο», που θα ανεβάσει την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:00, στον κινηματογράφο «Καλυψώ», Γρ. Λαμπράκη και Καλυψώς, Καλλιθέα.

Σενάριο- σκηνοθεσία από την Βαρβάρα Μπότσαρη.
Επιμέλεια χορευτικών Θοδωρής Μπότσαρης.
Μια παράσταση που επικεντρώνεται στα ήθη και έθιμα της Ηπείρου τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και τις Ηπειρωτικές παραδόσεις, την ξενιτειά, τον πόνο, αλλά και την προσδοκία που φέρνει ο καινούργιος χρόνος, με αριστοτεχνικό τρόπο γραμμένη, από την καταξιωμένη Ηπειρώτισσα λαογράφο Βαρβάρα Μπότσαρη, που στο παρελθόν έχει ανεβάσει και άλλες πετυχημένες παραστάσεις με τα ήθη και τα έθιμα της Ηπείρου, που και η ίδια και σήμερα με το πλούσιο έργο της αλλά και την πετυχημένη δουλειάς της, τα διατηρεί ανέπαφα από την επίθεση της υποκουλτούρας που πρεσβεύει η παγκοσμιοποίηση, που παντρεύει το χθες με το σήμερα, τη νιότη με τα γερατειά, και την αγάπη με την έλλειψη λόγω ξενιτιάς και που παίζουν με απαράμιλλο τρόπο τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, λες και είναι επαγγελματίες ηθοποιοί.
Αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσουμε αυτή την λαογραφική παράσταση, όπως αξίζουν των χειροκροτημάτων μας όλοι οι συντελεστές της, που σε δύσκολες εποχές και με μηδαμινά μέσα, προσπαθούν να διατηρήσουν την παράδοση του λαού μας και να την μεταλαμπαδεύσουν και στις νέες γενιές των Ηπειρωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: