powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Εξαιρετικό το φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Ζηρού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας

Ένα φωτογραφικό λεύκωμα που αξίζει να κοσμεί την βιβλιοθήκη κάθε κατοίκου της Φιλιππιάδας και κάθε ετεροδημότη της πόλης, εξέδωσε ο Δήμος Ζηρού, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας και την ένταξή της στο επίσημο ελληνικό κράτος.
Τριάντα έξι σελίδες με φωτογραφίες (το υλικό χορήγησε στο Δήμο το Πολεμικό Μουσείο), «ταξιδεύουν» τον αναγνώστη στα ιστορικά γεγονότα και σύμφωνα με την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Θεοδώρα Παπαϊωάνου - Ιατρού όλη η προσπάθεια πηγάζει από την πεποίθηση ότι η ιστορία δεν αποτελεί απλά μέρος της μνήμης των ανθρώπων αλλά χρήσιμο εφόδιο για την κατανόηση του παρόντος και εφαλτήριο για την κατάκτηση του μέλλοντος.
Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτρης Γιολδάσης χαρακτηρίζει την έκδοση του λευκώματος ως υποχρέωση στην Φιλιππιάδα και τονίζει :«Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό όχι γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να μυρωθώ στο περιβάλλον της εποχής εκείνης αλλά γιατί είχα την ευκαιρία να είμαι Δήμαρχος στο ξεκίνημα της νέας εκατοταεντίας. Μιας εκατοταεντίας που όπως και η προηγούμενη θα είναι γεμάτη από αγώνες σε όλα τα επίπεδα και δημιουργία».
Δείτε τις φωτογραγίες του Λευκώματος «100 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ» εδώ:
http://issuu.com/iframedesign/docs/filippiada100-final-sm

Δεν υπάρχουν σχόλια: