powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης εκφράζει επιφυλάξεις για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας


Με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του για την ικανότητα και την προθυμία των κεντρικών υπηρεσιών των Υπουργείων Πολιτισμού και Υποδομών να τρέξουν τις εργασίες για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας.
Κατά την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης διαπιστώνεται πως υπάρχουν καθυστερήσεις στην παράδοση μελετημάτων τμημάτων του δύσκολου έργου από πλευράς των αρμόδιων Υπουργείων και το κενό αυτό επισημαίνουν οι ασχολούμενοι τοπικά με την αναστήλωση του γεφυριού. Ως τις 12 Οκτωβρίου για παράδειγμα παραδόθηκε το τελευταίο τμήμα μελέτης και εκτελέστηκε άμεσα, ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που είναι βέβαιο πως θα σταματήσουν τις αναστηλωτικές εργασίες.

Ο κ. Καχριμάνης ευχαρίστησε τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει ως σήμερα τα μέγιστα για την αναστήλωση του γεφυριού όπως ο Γιώργος ο Σμίρης, ο Χρίστος Παπαβρανούσης και οι τοπικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Νεοτέρων Μνημείων αλλά επεσήμανε πως από την πλευράς της Αθήνας, οι υπηρεσίες των Υπουργείων δε ενστερνίζονται την ανησυχία των τοπικών αρχών για να τρέξουν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν συντομότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: