powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την 17η Νοεμβρίου του ΄73


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τίμησε τη μέρα μνήμης των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου του 1973, αποτίοντας πρσκυνηματικό φόρο τιμής και καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο, στο χώρο του ΕΜΠ. Όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια, έτσι έπραξε και φέτος, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και του γεγονότος ότι ήταν αμφίβολο αν θα μπορέσει να κατατεθεί στεφάνι, γιατί μέχρι αργά χθες βράδυ, ο πανεπιστημιακός χώρος του ΕΜΠ τελούσε υπό κατάληψη, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΠΣΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Δόση, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Ταμία Διονύση Τσούτση και το μέλος του Δ.Σ. Ελευθερία Σιαμέτη προσήλθε στο χώρο και τίμησε τους ηρωικούς νεκρούς της εξέγερσης των φοιτητών κατά της χούντας των συνταγματαρχών. 
Αιωνία τους η μνήμη. 
Οι φωτογραφίες είναι του διαχρονικού υποστηριχτή της ηπειρώτικης αποδημίας και της ΠΣΕ, ηπειρολάτρη Κώστα Μπατσή, που χρόνια τώρα, ακολουθεί και φωτογραφίζει τα κλιμάκια της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, στη κατάθεση στεφάνου στο χώρο του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.
Ημέρα μνήμης και περισυλλογής η σημερινή.
Μέσα σε τρεις μόνο λέξεις, οι νέοι της γενιάς του Πολυτεχνείου κατάφεραν να αφήσουν την πιο ισχυρή παρακαταθήκη αγώνα για τις γενιές του αύριο, για τους λαούς που διεκδικούν ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον.

«Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», το σύνθημα που η ορμή του συνέθλιψε τη βάναυση καταπίεση του καθεστώτος των συνταγματαρχών, έδωσε πνοή στον πόθο των πολιτών για δημοκρατία, νοηματοδότησε ξανά την «αρετή» και την «τόλμη» ως έννοιες αναπόσπαστες της ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: