powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση αφιερωμένη στους, Μιχαήλ Αναγνωστόπουλο ανθρωπιστή και ευεργέτη και Γεώργιο Αναγνωστόπουλο καθηγητή γλωσσολογίας και ευεργέτη, καταγόμενοι από το Πάπιγκο Ζαγορίου, διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών


Αριθ. Πρωτ. 3209     Αθήνα 23-11-2017

Δελτίο Τύπου
Εκδήλωση αφιερωμένη στους, Μιχαήλ Αναγνωστόπουλο ανθρωπιστή και ευεργέτη και Γεώργιο Αναγνωστόπουλο καθηγητή γλωσσολογίας και ευεργέτη, καταγόμενοι από το Πάπιγκο Ζαγορίου, διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, στην Αθήνα.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συνδιοργάνωσε, με την Ένωση Ζαγορισίων Αθηνών και την Ένωση αποδήμων Παπίγκου Αθηνών, εκδήλωση αφιέρωμα στους, Μιχαήλ Αναγνωστόπουλο ανθρωπιστή και ευεργέτη και Γεώργιο Αναγνωστόπουλο καθηγητή γλωσσολογίας και ευεργέτη, καταγόμενοι από το Πάπιγκο Ζαγορίου, την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, στην Αθήνα.
Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:
1. Χαιρετισμός, ομιλία του Προέδρου της ΠΣΕ Γιώργου Δόση
2. Ομιλία της εκ Παπίγκου καταγόμενης, φιλολόγου Ελένης Σκούρτη με θέμα: «Μιχαήλ Αναγνωστόπουλος, ένας σπουδαίος άνθρωπος»
3. Ανάγνωση επιστολής Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου, από τον τυφλό μαθητή της σχολής τυφλών Καλλιθέας Γιάννη Πολονύφη
4. Ομιλία του Φίλιππου Κατσούλη, Διευθυντή της Σχολής τυφλών Καλλιθέας, με θέμα: «Ο εκπαιδευτικός ρόλος του Μιχαήλ Αναγνωστόπουλο»
5. Ομιλία από την εγγονή του Γεωργίου Αναγνωστόπουλο Άννα Φιλίνη, με θέμα: «Η ζωή και το έργο του Γεωργίου Αναγνωστόπουλο, καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών»
6. Απόδοση ηπειρώτικων τραγουδιών από τη Χορωδία παραδοσιακής μουσικής  της ΠΣΕ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βαγγέλη Κώτσου και Πολυφωνικών Τραγουδιών, από το Πολυφωνικό Εργαστήρι της ΠΣΕ, υπό τη καθοδήγηση του Αλέξανδρο Λαμπρίδη.
6. Μουσική και τραγούδια της Ηπείρου, από Ηπειρώτικη μουσική κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα, με τραγουδιστή τον τυφλό Παναγιώτη Μαρκοστάμο.
Μετά την εκδήλωση, ακολούθησε προσφορά ηπειρώτικων εδεσμάτων και τσίπουρου και βέβαια παραδοσιακό γλέντι με χορό από τους παρευρισκόμενους.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, η Βουλευτής της Β' Αθήνας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας Μιχάλης Καρχιμάκης, σύσσωμο το Προεδρείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και πρόεδροι και μέλη του Δ.Σ. πολλών Συλλόγων μελών, της κορυφαίας αποδημικής  οργάνωσης των Ηπειρωτών.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: