powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Nouvelle Vague στις 15 Αυγούστου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πρέβεζα 10 Αυγούστου  2015

Mε ανυπομονησία το κοινό της περιοχής αναμένει τη μοναδική εμφάνιση των διάσημων NOUVELLE VAGUE το Σάββατο 15  Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Μνημείο του Αυγούστου στην αρχαία Νικόπολη στην Πρέβεζα.  Με πλήρη σύνθεση και πολύ κέφι, όπως μας δήλωσαν οι Νouvelle Vague, έρχονται από το Παρίσι στην Πρέβεζα για να μας χαρίσουν το πιο δροσερό βράδυ του καλοκαιριού.
Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και οι τυχεροί που θα βρεθούν στον λόφο του Αυγούστου θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία που οι Nouvelle Vague προσφέρουν στο κοινό τους.  

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στην προπώληση στην τιμή των 15 ευρώ έως την Παρασκευή 14/8 (20 ευρώ στο ταμείο) στα παρακάτω σημεία:

Πρέβεζα

·           Πνευματικό Κέντρο Πρέβεζας, Β. Μπάλκου 3, τηλ. 2682025503

·           «Μποτίλια στο πέλαγο» Art Cafe, Θεοφάνους 8, τηλ. 2682400432

·           Μπαρ Diem, Β. Μπάλκου & Ελ. Βενιζέλου, παραλία Πρέβεζας, τηλ. 26820 89789  

·           ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ, Αξεσουάρ, Εθν. Αντιστάσεως 60, κεντρική αγορά, τηλ.  26820 24096

·           Ρυθμός, Μουσικά όργανα, Καρυωτάκη 9, 48100, Πρέβεζα τηλ. 26820 23101

Ιωάννινα

Βιβλιοπωλείο Πρόκος, Σπύρου Κατσαδήμα 7, τηλ. 26510 75880

Άρτα

Βιβλιοπωλείο «Η πολυθρόνα του Νίτσε», Φιλελλήνων 26, τηλ. 6946503183

Λευκάδα

Μπαρ Baccara,  Γουλιέλμου Δαίρπφελδ 15, κεντρική αγορά, τηλ. 2645 023986

Πάργα

Villa Rossa Area, Αγίου Αθανασίου 2, τηλ. 26840 31237

Εισιτήρια προπωλούνται και μέσω viva.gr.

 


Μια σύντομη γνωριμία με τους καλλιτέχνες.

 

Το 2004, ο Marc Collin μαζί με τον Olivier Libaux δημιούργησαν το μουσικό project  «Nouvelle Vague». Η βασική ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσουν τραγούδια από την punk και new wave μουσική από σχήματα όπως οι Joy Division, Clash, Dead Kennedys, XTC, Cure, Depeche Mode κ.ά. διασκευασμένα σε στυλ μπόσα νόβα. Τα τραγούδια τραγουδιούνται από νεαρές τραγουδίστριες οι περισσότερες  από τις οποίες δεν γνωρίζουν τις αρχικές εκδόσεις. Το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο Nouvelle Vague, πούλησε πάνω από 500,0000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και τους έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναυλίες σε πολλές χώρες .
Ο Marc Collin είναι γάλλος μουσικός, συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής και παραγωγός. Όταν σε συνέντευξή ρωτήθηκε από πού αντλεί την έμπνευσή του, είπε ότι η δουλειά του αποτελεί μια δεύτερη ανάγνωση κλασσικών κομματιών- ως τέτοια προσδιόρισε τα κομμάτια των Cure ή των Depeche Mode. Τα κομμάτια αυτά τα επαναπροσδιορίζει αντλώντας στοιχεία από άλλα είδη μουσικής (reggae, bosa nova) που τους προσδίδουν μια άλλη οπτική.

 

Μαζί με τον  Olivier Libaux  που είναι και ο ίδιος παραγωγός, συνθέτης αλλά και κιθαρίστας αποτελούν τους εμπνευστές και ιδρυτές του συγκροτήματος των Nouvelle Vague.  

 

Το συγκρότημα στη συναυλία που θα πραγματοποιήσει στην Πρέβεζα θα συνοδεύουν δύο γυναικείες φωνές .

 

Η Liset Alea είναι μια Κουβανό-Αμερικανίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια , η οποία ζει στο Παρίσι, γνωστή ως σόλο καλλιτέχνιδα και βασική τραγουδίστρια στους Nouvelle Vague από το 2009. Χαρακτηρίζεται για τον φοβερό δυναμισμό στην κίνησή της, χορεύει στη σκηνή ακατάπαυτα με έναν alternative τρόπο, διαθέτει τρομερές φωνητικές δυνατότητες, με μια φωνή ζεστή, αισθησιακή, αλλά και με μεγάλη έκταση. Κυρίως, όμως, το πάθος της ερμηνείας της και η καυτή της παρουσία κυριαρχούν στις ζωντανές εμφανίσεις της. Πρόσφατα είχε μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία με τον γνωστό Έλληνα τραγουδοποιό Φίλιππο Πλιάτσικα.

 

 

Η Elodie Frégé είναι γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Κατάγεται από μουσική οικογένεια και έχει σπουδάσει μουσική (παίζει κιθάρα) και χορό. Το 2003 συμμετείχε στο γαλλικό τηλεπαιχνίδι Star Academy κερδίζοντας την πρώτη θέση. Έχει τέσσερεις προσωπικούς δίσκους. 


 

Μαζί τους και ο Julien Boyer στα τύμπανα και ο Tanel Derard στο μπάσο.

 

Από το Γραφείο Τύπου

του Preveza Jazz Festival

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: