powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Νέες δυνατότητες για την παραγωγή επώνυμων τοπικών προϊόντων



Νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την παραγωγή τοπικών επώνυμων προϊόντων, δημιουργούνται με την αποδοχή εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της πρότασης που είχε καταθέσει η Περιϕερειακή Αρχή για τη λειτουργία αγορών παραγωγών οικοτεχνίας, μικρών τυροκομείων και σϕαγείων.
Όπως ανέϕερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιϕερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, το πρώτο βήμα έγινε με την απόϕαση επί υπουργίας του κ. Αθ. Τσαυτάρη για τον τρόπο λειτουργίας των μικρών αγορών παραγωγών και συμπληρώθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόϕαση των Υπουργών Ανάπτυξης- Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροϕίμων, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3438/22 Δεκεμβρίου 2014. Με αυτήν επιτρέπεται πλέον η λειτουργία μικρών σϕαγείων σε μονάδες που παράγουν μέχρι τρεις τόνους τελικού προϊόντος το μήνα και μικρών τυροκομείων, σε μονάδες που παράγουν μέχρι 300-500 κιλά γάλακτος ημερησίως.

"Αυτές οι ρυθμίσεις δίνουν το δικαίωμα για την καθετοποίηση από μικρούς παραγωγούς, που θέλουν να ϕτιάξουν μονάδες στην περιοχή μας και να έχουν τοπικά προϊόντα ποιότητας. Χαιρετίζω αυτή τη ρύθμιση γιατί ήμασταν από αυτούς που επιμέναμε για αυτές τις μικρές επιχειρήσεις, που έχουν προϊόντα με τοπικά, παραδοσιακά χαρακτηριστικά", υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Περιϕερειάρχης.
Για τις εξισωτικές αποζημιώσεις
Επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ζήτημα της καταβολής τμήματος της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 είχε σήμερα ο Περιϕερειάρχης, μετά από συνάντησή του με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόϕων.

Όπως ενημερώθηκε, από χθες 7 Ιανουαρίου 2015 ξεκίνησε η διαδικασία των ενστάσεων, για εκείνες τις περιπτώσεις που εντοπίζονται προβλήματα, ενώ επίσης προβλέπεται να δοθεί παράταση για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τα βοσκοτόπια που αϕορούν τις σπάνιες ϕυλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: