powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Παράταση της απόσυρσης αυτοκινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015



Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 το δικαίωμα παραλαβής νέου αυτοκινήτου σε αντικατάσταση παλαιού που αποσύρεται, αλλά και η απόσυρση για καταστροφή επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης και φορτηγών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων των οποίων οι άδειες κυκλοφορίας έχουν εκδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2001.
Η εγκύκλιος σημειώνει πως προϋπόθεση είναι να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή και τα τυχόν οφειλόμενα προηγουμένων ετών, αντίστοιχα.
Η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει πως τα εν λόγω αυτοκίνητα πρέπει να αποσυρθούν από την κυκλοφορία μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2015.

Επιπλέον, ξεκαθαρίζεται πως τα όσα έχουν διευκρινισθεί με τις εγκυκλίους της ΓΓΔΕ αναφορικά με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας των αποσυρόμενων οχημάτων (να έχουν καταβληθεί για το έτος της απόσυρσης καθώς και οι τυχόν οφειλές προηγούμενων ετών, διαδικασία οριστικής διαγραφής, χορήγηση βεβαίωσης κ.τ.λ) εξακολουθούν αναλογικά να ισχύουν και μετά την προαναφερόμενη παράταση των διατάξεων περί της απόσυρσης των αυτοκινήτων οχημάτων.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: