powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Στο MegaronPlus οι Πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου!

Στις εκδηλώσεις του Megaron Plus, του προγράμματος λόγου και στοχασμού του Μεγάρου Μουσικής, εντάχθηκαν οι Πολιτιστικές Διαδρομές στα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου και μάλιστα στις 28 Ιανουαρίου θα γίνει ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα με θέμα «Πολιτιστικές διαδρομές: Η δύναμη των συνεργείων όταν γίνεται πράξη».
 Το MegaronPlus, το πρόγραμμα λόγου και στοχασμού του Μεγάρου Μουσικής, φιλοξενεί προσωπικότητες από το χώρο των επιστημών και της τέχνης, προσφέροντας έναν ανοιχτό διάλογο για τα θέματα της διανόησης, της τέχνης, της επιστήμης, καθώς και για τα μεγάλα ζητήματα των καιρών.


Μετά την επιτυχημένη συνεργασία με το Collège de France, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανακοινώνει, για τη φετινή περίοδο, τη συμφωνία με το LondonSchoolofEconomicsγια την οργάνωση σειράς διαλέξεων από καθηγητές του LSE, στο πλαίσιο του κύκλου «Νέες σκέψεις για έναν κόσμο που αλλάζει».
Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου οι πολιτιστικές διαδρομές της Ηπείρου θα βρεθούν στο επίκεντρο και αυτό σίγουρα αποτελεί μια δικαίωση για όσους εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για το συγκεκριμένο όραμα.
Στην εκδήλωση μάλιστα θα συμμετάσχει και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ως εισηγητής, ο οποίος θα αναπτύξει το τι σημαίνει για την Ήπειρο η πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της.
Η ανακοίνωση του MegaronPlus αναφέρει:
28.1 «Πολιτιστικές Διαδρομές» Συζήτηση σε συνεργασία με τo Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ
Ιωάννης Ζηρίνης: «Πολιτιστικές διαδρομές: Η δύναμη των συνεργείων όταν γίνεται πράξη». Μια πολιτιστική διαδρομή εξελίσσεται σε τουριστικό προϊόν με κατάλληλο σχεδιασμό που αναδεικνύει όλους τους πόρους μιας περιοχής: πολιτισμού, φυσικής ομορφιάς και ανθρώπων. Ο Ιωάννης Ζηρίνης είναι ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος/μηχανικός, Εμπειρογνώμων σε θέματα Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Πόρων.
Μπέττυ Χατζηνικολάου : «Η πολιτιστική διαδρομή αρχαίων θεάτρων της ηπείρου: ένα ολοκληρωμένο εγχείρημα σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό». Παρουσίαση ενός πρωτότυπου για τη χώρα μας εγχειρήματος: της δημιουργίας δηλαδή ενός ολοκληρωμένου και επώνυμου τουριστικού προϊόντος με συνεκτικό στοιχείο τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου (Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας, Δωδώνης και Γιτάνων), με στόχο την προσέλκυση πολιτιστικού τουρισμού και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων. Η Μπέττυ Χατζηνικολάου είναι νομικός, Εμπειρογνώμων σε θέματα Τουρισμού.

Στράτος Ιωάννου: «Τι σημαίνει για την ήπειρο η πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της» Ο Στράτος Ιωάννου είναι Πολιτικός Μηχανικός, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης Περιφέρειας Ηπείρου και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: