powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ανακαλύψτε 5 εύκολους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας!

Το νέο έτος είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Κάποιες φορές, όμως, είναι δύσκολο να πετύχετε τους στόχους σας. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να φτάσετε στον προσωπικό σας προορισμό.
 Η Grace Lanuza είναι σύμβουλος διοίκησης και επιτυχημένη επιχειρηματίας. Επίσης, είναι μητέρα ενός αγοριού 2 ετών. Ξεκίνησε τη δική της εταιρεία για να μπορεί να περνά περισσότερο χρόνο μαζί του. Η Grace μοιράζεται τις συμβουλές της σχετικά με το πώς να βελτιωθείτε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο το 2015.
1. Κάντε ένα βήμα για τη βελτίωση της υγείας σας
 Για την Grace, ο πιο εύκολος στόχος σχετικά με την υγεία της ήταν να πίνει περισσότερο νερό. Αναφέρει «Ξέρω ότι δεν πίνω αρκετό νερό και αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει». «Τώρα πια που μεγαλώνω τον γιο μου είναι σημαντικό να δίνω το καλό παράδειγμα. Αν κανείς θέτει έναν στόχο για την υγεία του κάθε χρόνο, είναι εφικτό να τον πραγματοποιήσει».


2. Θέστε 3 μεγάλους στόχους: έναν προσωπικό, έναν επαγγελματικό και έναν οικογενειακό.
Η Grace θέτει έναν στόχο για καθέναν από τους εξής τρεις τομείς: προσωπικό, επαγγελματικό και οικογενειακό. «Κάποια παραδείγματα προσωπικών μου στόχων για το 2015 είναι να παρευρεθώ σε ένα συνέδριο, να διαβάσω τουλάχιστον 6 βιβλία σχετικά με επιχειρήσεις και να φροντίσω ώστε το πρόγραμμά μου να περιλαμβάνει απογευματινές υποχρεώσεις το πολύ δύο φορές την εβδομάδα». Οι επαγγελματικοί μου στόχοι περιλαμβάνουν την ανεύρεση τρόπων για την ανάπτυξη της επαγγελματικής μου δικτύωσης, την απόκτηση νέων πελατών σε καινούριους κλάδους και την ανανέωση παλιών συστημάτων προκειμένου να αυξήσω την αποδοτικότητα και την κερδοφορία.
Οι προτάσεις της για οικογενειακούς στόχους είναι μεταξύ άλλων:
•Αυτή και η οικογένειά της να καθιερώσουν μια εντελώς δική τους αργία.
•Να τρώνε υγιεινά 5 με 6 ημέρες την εβδομάδα.
•Να οργανώνουν τουλάχιστον μία με δύο οικογενειακές δραστηριότητες κάθε εβδομάδα.
3. Θέστε μικρούς στόχους
Ως εργαζόμενη μητέρα, η Grace γνωρίζει ότι η τήρηση ενός προγράμματος μπορεί να είναι σωτήρια. Κάθε μήνα θέτει έναν μικρό στόχο που την βοηθά να κρατά υπό έλεγχο τα πράγματα συνολικά.
Ο τρόπος που οργανώνει τον χρόνο της είναι ο εξής:
•Ιανουάριος (ιατρικά τσεκ-απ για όλη την οικογένεια)
•Φεβρουάριος (προσωπική φροντίδα)
•Μάρτιος (γενική καθαριότητα)
•Απρίλιος (επισκευές στο σπίτι και το αυτοκίνητο)
•Μάιος (προετοιμασία για το καλοκαίρι)
•Ιούνιος (κλείσιμο εκκρεμοτήτων στο σπίτι, στο γραφείο κ.λπ.)
•Ιούλιος (καλοκαιρινές δραστηριότητες: κολύμβηση, ποδηλασία, περίπατοι στο πάρκο)
4. Χαρείτε τις επιτυχίες σας!
Η Grace θεωρεί πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. «Το 2009, ο πατέρας μου απεβίωσε ξαφνικά. Τέσσερις μήνες αργότερα, χάσαμε την πεθερά μου. Εκείνη την εποχή τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου ήμασταν αφοσιωμένοι στην καριέρα μας και δεν είχαμε χρόνο για τίποτα άλλο. Και οι δύο συνειδητοποιήσαμε ότι το αύριο δεν είναι δεδομένο και ότι πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή. Γι' αυτό τώρα γιορτάζουμε κάθε μικρή και μεγάλη επιτυχία».
5. Θέστε τον απόλυτο στόχο των ονείρων σας
Ο απόλυτος στόχος των ονείρων σας για κάποιες από εσάς ίσως είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε πραγματικότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Για κάποιες άλλες μπορεί να χρειαστεί περισσότερος καιρός – παρόλα αυτά, είναι καλό να βάλετε τον στόχο στη λίστα σας όπως και να έχει. Για πολλές γυναίκες, το να θέτουν στόχους είναι ένας καλός τρόπος για να ελέγχουν την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη. Είναι σαν να πραγματοποιείτε έναν έλεγχο επιδόσεων στον εαυτό σας. Απλώς μην γίνεστε υπερβολικά επικριτικές. Η Grace προειδοποιεί ότι η προσωπική βελτίωση δεν σημαίνει αυτομάτως και κατάκτηση της τελειότητας. «Μην πιέζετε τον εαυτό σας υπερβολικά για να επιτύχει συγκεκριμένους στόχους. Προσπαθήστε να βλέπετε κάθε χρονιά σαν την ευκαιρία σας να βελτιωθείτε ως εργαζόμενη, σύζυγος ή μητέρα. Σε τελική ανάλυση, η μεγαλύτερη επιτυχία για μένα είναι η ευτυχία».

ΠΗΓΗ: www.epithimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: