powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη για το νέο του κόμμα. Θα ονομάζεται Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με έμβλημα ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.
Κίνημα- Δημοκρατών Σοσιαλιστών ονομάζεται το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη που κατατέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Άρειο Πάγο. 
Το έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.
Τη διακήρυξη υπογράφουν 252 πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Μαριλένα Κοππά, Μιχάλης Καρχιμάκης και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου.


Αμέσως μετά την ανακοίνωση της διακήρυξης, την οποία θα παρουσιάσει το απόγευμα του Σαββάτου (Μουσείο Μπενάκη) ο κ. Παπανδρέου, θα ξεκινήσει μια διαδικασία υπογραφής της από πολίτες σε όλη την Ελλάδα, όπου θα γίνονται εκδηλώσεις του νέου κόμματος, ή στα γραφεία των ομάδων αυτοοργάνωσης (όπου υπάρχουν) και οι οποίες, όπως αναφέρθηκε έχουν ήδη κάνει την παρουσία τους σε όλους τους νομούς της χώρας.

Στο ζήτημα αυτό θα επιστρατευθούν και τα ηλεκτρονικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να συγκεντρωθούν υπογραφές και διαδικτυακά.

Προηγήθηκε η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου την Παρασκευή, με την οποία εξήγησε την ανάγκη ίδρυσης του νέου κινήματος αλλά και τους στόχους του.

Η κίνηση Παπανδρέου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις αλλά και αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε με ειρωνεία στο νέο εγχείρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: