powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών καλωδίων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού από εργοστάσια σε περιοχές των Ιωαννίνων



Οι ανωτέρω κλοπές διαπράχθηκαν από τους τρεις Ρουμάνους που είχαν συλληφθεί προχθές στο Σαμάρι Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας

Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί και κατασχεθεί χάλκινες καλωδιώσεις που είχαν αφαιρεθεί από υποσταθμό της ΔΕΗ και μηχανήματα έργου στη Μπάφρα Ιωαννίνων
Συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά,  σχετικά με την υπόθεση σύλληψης τριών Ρουμάνων, που εμπλέκονται σε κλοπές χαλκού από περιοχές των Ιωαννίνων (σχετικό το από 15-02-2014 Δελτίο Τύπου της ΓΑΔΠ Δυτικής Ελλάδας), εξιχνιάστηκαν άλλες δύο περιπτώσεις κλοπών καλωδιώσεων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας.
Δράστες των ανωτέρω κλοπών είναι οι τρεις Ρουμάνοι, μέλη σπείρας κλοπών καλωδιώσεων ηλεκτροδότησης, με σκοπό την απόσπαση και εκμετάλλευση του χαλκού, οι οποίοι είχαν συλληφθεί προχθές (14-02-2014) στο Σαμάρι Αμφιλοχίας, από μεικτό κλιμάκιο Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις αλλοδαποί είχαν συλληφθεί, διότι μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χάλκινες καλωδιώσεις, που είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, από υποσταθμό της Δ.Ε.Η. και από μηχανήματα εργοταξίου εταιρείας, στη θέση Κλαριά Μπάφρας Ιωαννίνων.
Ακολούθως, στο πλαίσιο διεξοδικής διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες έδρασαν με πανομοιότυπο τρόπο και στις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών:
Την 23/24-01-2014 αφαίρεσαν από εργοστάσιο παραγωγής σκυροδέματος μεγάλη ποσότητα υπόγειας καλωδίωσης.
Την 05/06-02-2014, αφαίρεσαν ηλεκτρολογικό και μηχανικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κοπής και επεξεργασίας μαρμάρων στην Κληματιά Ιωαννίνων.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: