powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Από 90.753 ευρώ θα πληρώσει 8.640!



«Κούρεμα» οφειλών 90,45% από το Ειρηνοδικείο Άρτας

Μια ακόμη δικαίωση υπερχρεωμένου δανειολήπτη, μέλους του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ηπείρου, με το Νόμο Κατσέλη, ήρθε από το Ειρηνοδικείο Άρτας αυτή τη φορά, το οποίο με απόφασή του διέγραψε το 90,45%  του χρέους του, δίνοντας έτσι ελπίδες και σε άλλους εκατοντάδες συμπολίτες, που οι δανειακές υποχρεώσεις αυξάνονται, ενώ την ίδια στιγμή τα εισοδήματά τους συρρικνώνονται.
Πλέον, η δανειολήπτης, που είναι εκπαιδευτικός από 90.753,10 ευρώ χρέος θα πληρώσει 8.640 ευρώ.
Πρόκειται για μητέρα τεσσάρων ανηλίκων παιδιών, η οποία  αδυνατούσε πλέον να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια είδε να συρρικνώνεται ο μισθός της κατά 600 ευρώ.
Με την απόφασή του το Ειρηνοδικείο Άρτας διέγραψε 82.113,10 ευρώ από σύνολο οφειλών 90.753,10 οι οποίες  (οφειλές) προέρχονταν από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η εν λόγω εκπαιδευτικός, με το εισόδημα  που έχει πλέον και ως μητέρα τεσσάρων παιδιών, δεν μπορεί να καταβάλει πάνω από 180 ευρώ τον μήνα προς τους πιστωτές.
Όρισε δε την καταβολή του ανωτέρω ποσού σε χρονικό ορίζοντα 48 μηνών.
Επίσης εξαίρεσε από την εκποίηση το ΙΧΕ αυτοκίνητο της γυναίκας.
Σε ανακοίνωσή του, το ΙΝΚΑ Ηπείρου καλεί όλους τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσκολία εξυπηρέτησης των δανείων τους, να μπουν κάτω από την ομπρέλα του Νόμου (3869 /2010), αλλά και να εμπιστευτούν την  Ελληνική Δικαιοσύνη, «που στέκεται και συμπαραστέκεται στους χρεωμένους με δάνεια καταναλωτές με τις τόσο ανακουφιστικές της αποφάσεις, αλλά και για συμβουλές και καθοδήγηση να απευθύνονται μόνο στους φορείς που από την νομοθεσία έχουν προβλεφθεί».
Ακόμη γνωστοποίησε ότι οι δανειολήπτες έχουν «ομπρέλα» προστασίας τον ίδιο το νόμο, όπου μέχρι την ορισθείσα ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης:
* Αναστέλλονται όλα τα ατομικά καταδιωκτικά μέτρα, οι δε εισπρακτικές εταιρείες δεν έχουν το δικαίωμα να τους ενοχλούν.
* Απαγορεύεται η μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της περιουσίας του οφειλέτη.

* Μπορεί να ζητηθεί και η άρση/αναστολή τυχόν παρακράτηση που γίνεται στη μισθοδοσία του ή σύνταξή του ιδίως από δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων  ή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: