powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τους απλήρωτους κτηνοτρόφους

Σε κοινή ερώτηση που κατέθεσαν ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας και 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομικών και Ανάπτυξης, αναφέρονται στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ στους παραγωγούς - κτηνοτρόφους, όπως σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών για υλοποίηση των δεσμεύσεων και των διαβεβαιώσεων της πολιτείας προς την τοπική κοινωνία για προώθηση και ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα της Ηπείρου που θα επέλθει μέσα από την ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης ΑΕ. Την ερώτηση συνυπογράφουν οι κ.κ. βουλευτές Μιχάλης Κασσής, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Θάνος Μωραΐτης και Γιάννης Δριβελέγκας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης των βουλευτών προς τους αρμόδιους Υπουργούς.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
            Υπουργό Οικονομικών
            Υπουργό Ανάπτυξης
Θέμα: Απλήρωτοι παραγωγοί από τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
Ζούμε σε μία περίοδο όπου βασικό ζητούμενο είναι η ανάπτυξη ως μοχλός ανατροπής της σημερινής δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Για τη Χώρα μας βασικός μοχλός ανάπτυξης είναι ο Πρωτογενής Τομέας και ιδιαίτερα η Κτηνοτροφία.
Ο χώρος αυτός αποτελεί βασική «πηγή» ζωής για χιλιάδες οικογένειες στην Ήπειρο και δυστυχώς οι εξελίξεις στην περιοχή μετά από το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. , κάθε άλλο παρά δικαιώνουν όσους μιλούσαν για «αναπτυξιακή διαδικασία που διασφαλίζει τους παραγωγούς και ενισχύει την τοπική οικονομία».
Σήμερα η ιδιωτικοποιημένη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.:
• Μειώνει τις προκαταβολές,
• Καθυστερεί δραματικά τις πληρωμές,
• Δεν χορηγεί την εκκαθάριση,
Και όλα αυτά έχουν σα συνέπεια την πρόκληση ασφυξίας στους παραγωγούς της περιοχής.
Οι Κτηνοτρόφοι σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τη δραστηριότητά τους και σίγουρα οι εξελίξεις αυτές δεν προσελκύουν νέους ανθρώπους καθώς τους στερούν την προοπτική.
Η Πολιτεία που τους διαβεβαίωσε πως η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. «είναι για το συμφέρον τους» και δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να διαχειριστούν μόνοι τους την περιουσία τους , είναι υπόλογη για την εξέλιξη αυτή.
Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αναγκαίες εάν είναι προς το συμφέρον της ανάπτυξης .
Είναι βήμα στην μιζέρια και την υπανάπτυξη εάν δεν ωφελούν τους πολίτες και την κοινωνία ευρύτερα.
Ερωτάσθε κ. Υπουργοί:
1.Γνωρίζετε τις εξελίξεις στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. και τι προτίθεστε να κάνετε;
2.Πως σκοπεύετε να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. θα δώσει «ώθηση στον Πρωτογενή Τομέα της Ηπείρου»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: