powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Θετική εισήγηση για την παραχώρηση πισίνας και γηπέδου σε σωματεία της πόλης


Image
Παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων
Θετική ήταν η εισήγηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, Οδυσσέα Πότση, προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, για το αίτημα σωματείων της πόλης που ασχολούνται με τον υγρό στίβο, για να τους παραχωρείται κάποιες ώρες ημερησίως η πισίνα του Παλλάδιου εκπαιδευτηρίου, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες τους ανάγκες, μιας και στο ΕΑΝΚΙ προκαλείται πλέον το αδιαχώρητο, ελλείψει άλλης πισίνας στην πόλη. Υπήρχε επίσης αίτημα και από το σωματείο του ΠΑΣ Γιάννινα για την παραχώρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος, για το οποίο επίσης ήταν θετική η εισήγηση. ΘΕΜΑ: Διάθεση χρήσης αθλητικών χώρων σε σωματεία
Τα αθλητικά ερασιτεχνικά κολυμβητικά σωματεία: Α.Ο. ΝΗΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Κ.Α.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,  Ο.Θ.ΣΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ υπέβαλαν ομαδικό αίτημα προς την Περιφερειακή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για να τους παραχωρηθεί η χρήση της κολυμβητικής δεξαμενής του Ε.Ε.Ε.Ε.Ν. Ιωαννίνων (πρώην συγκρότημα ΠΑΛΛΑΔΙΟ, το οποίο αποτελεί ιδιοκτησία της Περιφέρειας Ηπείρου) κατά τις ώρες που δεν χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του σχολείου, δεδομένου ότι η κολυμβητική δεξαμενή του Ε.Α.Ν.Κ.Ι. δεν επαρκεί πλέον για την εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου των αθλητών.
Η Επιτροπή, με την 3/8/30-8-2011 απόφασή της ενέκρινε ομόφωνα το παραπάνω αίτημα, με την προϋπόθεση ότι τα σωματεία θα συμβάλλουν οικονομικά στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του χώρου και θα είναι υπεύθυνα για θέματα καθαριότητας και ασφάλειας κατά τις ώρες που θα τον χρησιμοποιούν, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν αφιλοκερδώς την εκμάθηση κολύμβησης στους μαθητές του σχολείου.
Παράλληλα, το αθλητικό σωματείο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ζητά να του παραχωρηθούν με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις οι εγκαταστάσεις του ποδοσφαιρικού γηπέδου του ίδιου συγκροτήματος.
Κατόπιν των παραπάνω προτείνω τα εξής:
1. Να αποδεχτούμε τα εν λόγω αιτήματα για τη διάθεση της χρήσης των αθλητικών χώρων, συμβάλλοντας έτσι στην καλλιέργεια του αθλητισμού στην περιοχή μας και αποδεικνύοντας την ενεργή στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.
2. Να συγκροτηθεί επιτροπή αποτελούμενη από 2 αιρετούς εκπροσώπους της Περιφέρειας (το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Παντελή  Κολόκα και την περιφερειακή σύμβουλο κ. Καλλιρρόη Ζηκίδου -Ντάσση), 2 υπαλλήλους της Περιφέρειας Ηπείρου και 3 εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων, η οποία θα έχει την ευθύνη για την υλοποίηση της απόφασης,  την εφαρμογή της και τη διευθέτηση και ρύθμιση κάθε σχετικού θέματος.
 
Οδυσσέας Πότσης
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου
Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: