powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ενθαρρυντικά μηνύματα από την συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση στο Τελ Αβίβ

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την τουριστική συνεργασία με το Ισραήλ

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για τουριστική συνεργασία της Ηπείρου με το Ισραήλ, προέκυψαν από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ. Το ενδιαφέρον των tour operators και οι συναντήσεις των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην αποστολή και φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, δικαιώνοντας τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής, στον προσανατολισμό της προς νέες τουριστικές αγορές.
Το αποτέλεσμα αυτό, οφείλεται στην προεργασία που είχε γίνει και ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, με τις επαφές της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας, με εκπροσώπους φορέων του Ισραήλ στη Διεθνή Έκθεση της Λευκωσίας και με τη συνεργασία του Διευθυντή του Ε.Ο.Τ. σε Κύπρο – Ισραήλ κ. Σπ. Βαλιάνο.
Έκτοτε υπήρξε μια συστηματική και μεθοδική προετοιμασία από πλευράς Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ., που περιλάμβανε και διαρκείς επικοινωνίες του αρμόδιου για θέματα Τουρισμού Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου με τουριστικούς φορείς του Ισραήλ. Επακόλουθο αυτών ήταν η φιλοξενία και η περιήγηση Ισραηλινών tour operators και δημοσιογράφων σε περιοχές της Ηπείρου, η αποστολή φωτογραφικού υλικού και η δημιουργία ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε σε τηλεοπτικά μέσα του Ισραήλ, καθώς και η πρόσφατη συμμετοχή της Περιφέρειας σε άλλη έκθεση στο Ισραήλ. Παράλληλα υπήρξε και συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα.
Όλα αυτά δημιούργησαν ιδιαίτερα θετική προδιάθεση για την περιοχή μας, κάτι που αποτυπώθηκε με το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε στη Διεθνή Έκθεση.
Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν 27 ραντεβού Ηπειρωτών επιχειρηματιών με Ισραηλινούς tour operators (12 την πρώτη ημέρα- 15 τη δεύτερη), οι οποίοι εκδήλωσαν ουσιαστικό ενδιαφέρον για συνδυασμένες μορφές τουρισμού, ήτοι για επισκέψεις σε ορεινούς και θαλάσσιους προορισμούς, σε μνημεία, (μεταξύ των οποίων και των Εβραϊκών στα Γιάννινα) καθώς και για διάφορες δραστηριότητες.
Ιδιαίτερα αποτελεσματική, ως προωθητική ενέργεια, αποδείχτηκε και η έκδοση από την Περιφέρεια, φυλλαδίου τουριστικής προβολής της Ηπείρου, στην Ισραηλινή γλώσσα, γεγονός που διευκόλυνε σημαντικά τις επαφές των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και θα αποτελέσει πολύτιμο «εφόδιο» για την προσέλκυση επισκεπτών.
Η τουριστική συνεργασία αναμένεται να πάρει συγκεκριμένη μορφή στο αμέσως επόμενο διάστημα, κατά το οποίο, συμφωνήθηκε, να επισκεφτεί την Ήπειρο, εκπρόσωπος των tour operators για συναντήσεις στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους επιχειρηματίες του κλάδου, προκειμένου να συζητήσουν διάφορες λεπτομέρειες και για τη δρομολόγηση πτήσης τσάρτερ από το Τελ Αβίβ στα Γιάννινα ή και στο Άκτιο.
Ο επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας στην Έκθεση, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, συνοψίζοντας τα αποτελέσματά της, υπογράμμισε ότι η επιτυχημένη παρουσία της Ηπείρου οφείλεται στην ευρύτερη συνεργασία που υπήρξε με τον Ε.Ο.Τ., τους επαγγελματίες του κλάδου (Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων- Πρέβεζας- Άρτας – Θεσπρωτίας) και βεβαίως με το Δήμο Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Ο κ. Οδ. Πότσης, παραβρέθηκε επίσης στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φ. Φίλιος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δ. Δημητρίου με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου του Τελ Αβίβ.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη, Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση του Τελ Αβίβ, εντάσσεται στον προγραμματισμό της - που προέκυψε μέσα από τις διαδοχικές συσκέψεις που έχουν γίνει - για προσανατολισμό σε νέες τουριστικές αγορές. «Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου έγινε μια μεγάλη και επίπονη προσπάθεια οργάνωσης της συμμετοχής μας στην Έκθεση του Τελ Αβίβ με πολλές επαφές και συναντήσεις. Το ενδιαφέρον των Ισραηλινών σε πρώτο στάδιο είναι μεγάλο και δημιουργεί προσδοκίες. Αναμένουμε τώρα να αποδειχτεί και στην πράξη. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους της Περιφέρειας για τη μεγάλη συμβολή που έχουν στην οργάνωση και τις επιτυχημένες παρουσίες μας στις εκθέσεις».

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: