powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ικανοποίηση στο ΚΑΣ για την εξέλιξη των εργασιών στη Δωδώνη

Με την συνεδρίαση της ολομέλειας του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων μπήκε η σφραγίδα της τριήμερης επίσκεψης στην περιοχή της ΓΓ του Υπ. Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.
Ως πρόεδρος του ΚΑΣ η κα Μενδώνη και τα άλλα μέλη του Συμβουλίου επισκέφθηκαν την Τρίτη τη Μονή Ρογκοβού, καθώς επίσης και τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης που αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της παρουσίας στα Γιάννινα.
Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης στο έργο αναστύλωσης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου έγινε για να διαπιστωθεί η πορεία των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και για την σχετική ενημέρωση που δόθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή Δωδώνης.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κ. Σουέρεφ, διαπιστώθηκε πως το έργο υλοποιείται σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες και εκφράστηκε η ικανοποίηση για τον τρόπο εξέλιξής του.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δωδώνης Γ. Σμύρης τόνισε από την πλευρά του πως υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, καθώς επίσης και για τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα που προέκυψαν στην πορεία αυτών εργασιών.
«Ενημερώσαμε την ολομέλεια και για πράγματα που δεν είχαν δει προηγουμένως, όπως τις ανασκαφές, τους φυσικούς βράχους, αλλά και τη μεθοδολογία που εφαρμόζουμε. Στη συνεδρίαση του ΚΑΣ συζητήσαμε θέματα τεχνολογίας και αισθητικής, ενώ είχαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε και συμπληρωματικές μελέτες για τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στην πορεία του έργου.

Τα μέλη του ΚΑΣ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και σε επόμενη συνεδρίαση οι συμπληρωματικές αυτές μελέτες θα τύχουν της έγκρισης του υπουργείου Πολιτισμού», σημείωσε ο κ. Σμύρης, αφήνοντας ένα ανοιχτό παράθυρο για την προοπτική διεκδίκησης επιπλέον κονδυλίων για την υλοποίηση των μελετών αυτών. «Διεκδικητικά, θα μπορούσαμε κάποια στιγμή στο μέλλον να μιλήσουμε για επιπλέον χρηματοδότηση. Αυτή τη στιγμή όμως το έργο εξελίσσεται ικανοποιητικά, έχοντας απορροφήσει το 100% της διαθέσιμης πίστωσης για το 2011», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: