powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ιόνια Οδός: Το νοίκι λύνει το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων


Λίγους μήνες πριν την προγραμματισμένη λειτουργία της "Ιόνιας Οδού" και οι απαλλοτριώσεις είναι ακόμα παρούσες. 
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο οι απαλλοτριώσεις αφορούν το 6% του έργου.
Η απεργία των δικηγόρων έχει συντελέσει σε αυτό και μάλιστα παρότι αρκετές από τις υποθέσεις έφτασαν να εκδικαστούν. Η παραχωρησιούχος για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, με το χρόνο να τρέχει, αποφάσισε μία ριζοσπαστική λύση.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του www.ypodomes.com   η λύση είναι το νοίκι. Προκειμένου να μην υπάρχει άλλη χρονοτριβή, η ελληνική πολυμήχανη σκέψη βρήκε την ενδιάμεση λύση, να νοικιάζει τα υπό απαλλοτρίωση ακίνητα μέχρι να δοθεί η τελική λύση στα δικαστήρια.


Αυτό λύνει τα χέρια των κατασκευαστών και επιπλέον το έργο δεν κολλάει. Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο και να υπάρχουν ακόμα νοικιασμένα ακίνητα αν αυτά δεν έχουν πάρει τελεσίδικη απόφαση από τα τοπικά δικαστήρια. Τα ακίνητα που δεν έχουμε λύση είναι μία περιοχή 500 μέτρων στο Μενίδι και 150 μέτρα στον Αμμότοπο.
Κατά τα άλλα το έργο τρέχει και η παράδοση του τμήματος Κουβαράς-Αμφιλοχία φαίνεται να κλειδώνει για το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό θα αποφασιστεί μεταξύ Υπουργείου-Παραχωρησιούχου άλλα όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει περαιτέρω.
Στις 28 Ιουνίου "κλείδωσε" η πανηγυρική διάνοιξη της Σήραγγας Κλόκοβας μήκους 2,9χλμ, παρουσία του κατασκευαστή, πολιτικών, τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφων. Θα είναι ουσιαστικά τα προεόρτια για την εκκίνηση της διαδικασίας απόδοσης τμημάτων.
Στο πρόσφατο βίντεο που δημοσίευσε η εταιρία, η πρόοδος είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και αν εξαιρέσουμε το βόρειο άκρο στην Ήπειρο το υπόλοιπο έργο πάει ολοταχώς για ολοκλήρωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η "Νέα Οδός" το ποσοστό προόδου ανέβηκε στο 77% στο τέλος Μαΐου με τους εργαζόμενους να έχουν φτάσει τους 2.116 ενώ στο έργο κινούνται 1.530 μηχανήματα και φορτηγά.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: