powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για το επίδομα ενοικίου δωρεάν ρεύμα και κάρτα σίτισης

Δέκα ημέρες μετά την λήξη των αιτήσεων θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και τα ονόματα των δικαιούχων για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και συγκεκριμένα το επίδομα ενοικίου την κάρτα σίτισης και το δωρεάν ρεύμα.
Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα αναμένονται να γνωστοποιηθούν από το Υπουργείο Εργασίας τέλος Μαΐου δέκα ημέρες δηλαδή μετά την λήξη των αιτήσεων. Να υπενθυμίσουμε ότι οι αιτήσεις κλείνουν στις 20 Μαΐου 2015 και γίνονται είτε ηλεκτρονικά μέσω της ΗΔΙΚΑ είτε στα ΚΕΠ.
Κάθε ημέρα γίνονται μέσο όρο περίπου 12.000 αιτήσεις με την πλειοψηφία του όγκου των αιτήσεων να δέχονται τα ΚΕΠ. Τα Σαββατοκύριακα γίνονται περίπου 1.500 αιτήσεις μέσο όρο.
Δικαιούχοι θα είναι 150.000 νοικοκυριά για την κάρτα σίτισης και το δωρεάν ρεύμα και 30.000 για το επίδομα ενοικίου.
Παράλληλα τις επόμενες ημέρες και άλλες τράπεζες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Τράπεζας Πειραιώς για την διαγραφή των δανείων στους δικαιούχους του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Παράλληλα σήμερα υπογράφεται νέα ΚΥΑ από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομίας που προβλέπει την επίσπευση αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που εδώ και καιρό ήταν αδιάθετα για να ξεκινήσει το πρόγραμμα διάθεσης τροφίμων ένδυσης και ειδών πρώτης ανάγκης σε απόρους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: