powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Συνάντηση της κας Μερόπης Τζούφη βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ με το Δήμαρχο Ζαγορίου και κατοίκους της περιοχής


Συνάντηση πραγματοποίησε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη με το δήμαρχο Ζαγορίου κ. Σπύρου Βασίλη και κατοίκους στο Μονοδέντρι και στο Τσεπέλοβο.
Στη συνάντηση ο δήμαρχος έθεσε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και ζήτησε τη συνδρομή της για την επίλυσή τους.
Καταρχήν τέθηκε το θέμα των ζημιών που υπέστη ο δήμος στις τελευταίες μεγάλες βροχοπτώσεις και ευχαρίστησε την κα Τζούφη για την πρωτοβουλία της να αναδείξει το θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Στη συνέχεια έθεσε το πρόβλημα της μεγάλης έκτασης του δήμου και του συνεχώς φθίνοντος πληθυσμού, που σε συνδυασμό με το κακό οδικό δίκτυο και την ελλιπή χρηματοδότηση των τελευταίων χρόνων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη αποτελεσματικότητα των δημοτικών υπηρεσιών και συντελούν στην περαιτέρω απομόνωση της περιοχής.
Στα πλαίσια αυτά ζήτησε τη στήριξη της κας Τζούφη και στο θέμα της σύνδεσης της περιοχής του Ζαγορίου με την Εγνατία οδό ως αποφασιστικής σημασίας βήμα για την επίλυση του θέματος της πρόσβασης στην περιοχή και στο θέμα της ένταξης του Ζαγορίου στον κατάλογο των μνημείων και των περιοχών παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Σε συνάρτηση με τα προηγούμενα συζητήθηκε το θέμα του τουρισμού, των τουριστικών ξενώνων, της λειτουργίας τους, της προοπτικής τους και κυρίως το θέμα των δανείων αρκετών επαγγελματιών του τουρισμού.
Ο δήμαρχος έθεσε και το θέμα της κατάργησης του γυμνασίου στο Τσεπέλοβο, τις ευθύνες που υπάρχουν στο κλείσιμο της Μαθητικής Εστίας και τις συνέπειες στη ζωή και την προοπτική των χωριών από αυτή τη δυσμενή εξέλιξη.
Μετά τέθηκε από το δήμαρχο το θέμα της DIGEA και της ελλιπέστατης τηλεοπτικής κάλυψης της περιοχής.
Στη συζήτηση αναδείχτηκαν οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης στο θέμα της σύμβασης της DIGEA, που ουσιαστικά έδωσαν στους ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών την μονοπωλιακή ψηφιακή κάλυψη με όρους που δεν είναι προς το συμφέρον των πολιτών και του ελληνικού κράτους.
Ακόμη στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει στη βουλή η κα Τζούφη συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρει ο δήμος και την ανάγκη εξασφάλισης της χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών και της βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου, ώστε και να καλύπτονται περισσότεροι πολίτες που έχουν ανάγκη και αυτό να γίνεται πιο αποτελεσματικά.
Τέλος τέθηκε το θέμα των κληροδοτημάτων, όπου έγινε αναφορά στη θολή κατάσταση που υπάρχει και στην ανάγκη καταγραφής τους, του ελέγχου τους και της αξιοποίησης των πόρων τους σε έναν από κοινού με το δήμο σχεδιασμό.
Από τη μεριά της η κα Τζούφη δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναλαμβάνει κάθε δυνατή προσπάθεια στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής της δράσης για προώθηση και επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζει το Ζαγόρι.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων στο θέμα της απομόνωσης του Ζαγορίου και του οδικού δικτύου, στο θέμα του σχεδιασμού του τηλεοπτικού χάρτη της χώρας, στην έλλειψη σχεδιασμού και ολοκληρωμένης στρατηγικής στον τομέα του τουρισμού.
Παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέτρα που παίρνει ή θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και κυρίως των πιο φτωχών στρωμάτων.
Επίσης μετέφερε τη βούληση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για την πραγματοποίηση μιας ευρείας σύσκεψης υπό τους υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο την εξειδίκευση των μέτρων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής των Ιωαννίνων.
Ανέδειξε τη βαθιά αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη πολιτική που υπηρετούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, εξήγησε τη στρατηγική της κυβέρνησης της Αριστεράς και στο θέμα της διαπραγμάτευσης και στην αντιμετώπιση των παθογενειών της ελληνικής κοινωνίας, όπως και των ντόπιων ολιγαρχών.
Και σε αυτό το σημείο στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο των ΜΜΕ που είτε αποσιωπούν είτε συκοφαντούν το έργο της κυβέρνησης.

Τέλος, ευχαρίστησε το δήμαρχο για την αναλυτική παρουσίαση των θεμάτων του Ζαγορίου και τους κατοίκους για τη στήριξη τους στην τιτάνια προσπάθεια που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: