powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Συναντήσεις της βουλευτού Μερόπης Τζούφη με φορείς της Κόνιτσας


Δελτίο Τύπου

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη την Τετάρτη 15 Απρίλη με τους φορείς της Κόνιτσας.
Στη συνάντηση με το δήμαρχο Κόνιτσας, κ. Παπασπύρου Ανδρέα και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τέθηκαν τα θέματα της ελλιπούς χρηματοδότησης και της ανάγκης βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου της Τ.Α., της υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής, της προώθησης του τουρισμού στην περιοχή, της θεσμοθέτησης ειδικής φορολογικής αντιμετώπισης της παραμεθορίου, της ανάγκης παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής, της αντιμετώπισης των καταστροφών από τις πρόσφατες θεομηνίες και της αξιοποίησης των αρκετών δημόσιων εγκαταστάσεων που δε χρησιμοποιούνται πια.
Στη συνάντηση που έγινε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας οι εργαζόμενοι έθεσαν το θέμα της βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου και των υποδομών, της ανάγκης συνέχισης της χρηματοδότησης μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ τέλος δήλωσαν την ετοιμότητα των ίδιων, αλλά και την άμεση δυνατότητα των υποδομών να δεχθούν προσφυγόπουλα ή ελληνόπαιδες με εισαγγελική εντολή, ώστε να πάψει να λειτουργεί το Κέντρο μόνο με 7 παιδιά, τη στιγμή που έχει δυνατότητα να στεγάσει και να σιτίσει 80 άτομα.
Στη συνάντηση με τους διοικητές του αστυνομικού τμήματος και της πυροσβεστικής Κόνιτσας η κα Τζούφη ενημερώθηκε για τα θεσμικά και υλικοτεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης διαβεβαίωσαν τη βουλευτή για τη δυνατότητα των υπαρχουσών δυνάμεων, παρ’ όλες τις ελλείψεις, να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού και της περιοχής στα θέματα ασφάλειας και θεομηνιών ή φυσικών καταστροφών.
Ένα σημαντικό στοιχείο που αναδείχθηκε από την ενημέρωση είναι η πολύ χαμηλή παραβατικότητα και εγκληματικότητα στην περιοχή σε αντίθεση με το κλίμα ανασφάλειας που προσπαθούν να καλλιεργήσουν στο λαό η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και τα κυρίαρχα ΜΜΕ για να πλήξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Τέλος, ομάδα κατοίκων του Δίστρατου που δραστηριοποιούνται στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας ενημέρωσε την κα Τζούφη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία των επιχειρήσεων τους. Από τη μεριά της η βουλευτής δήλωσε ότι θα επιδιώξει να βρεθεί μια νομοθετική λύση που θα αντιμετωπίζει ενιαία το θέμα σε Ιωάννινα και Γρεβενά και θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον, τους επισκέπτες, τους απασχολούμενους στο χιονοδρομικό κέντρο και την υπάρχουσα νομοθεσία.

Το γραφείο της Βουλευτού Μερόπης Τζούφη

Δεν υπάρχουν σχόλια: