powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ηγουμενίτσα, για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης



Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, από τις αρχές του έτους έχουν συλληφθεί (1.534) αλλοδαποί, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα και σε βάρος τους εφαρμόστηκε η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής
Σήμερα (27.06.2014) νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε ευρεία διακλαδική αστυνομική επιχείρηση, στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας.
Η διακλαδική επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου και του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας των Συνόρων.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν: εβδομήντα οκτώ (78) συνολικά άτομα
Προσήχθησαν: δεκαεννέα (19) άτομα (δέκα υπήκοοι Αφγανιστάν, τέσσερις υπήκοοι Ιράκ, τέσσερις Σύριοι και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές) στο Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης από τις αρχές του έτους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, έχουν συλληφθεί (1.534) αλλοδαποί, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα. 
Σε βάρος τους εφαρμόστηκε η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: