powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων




Από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο χειροτονήθηκε σε επίσκοπο ο νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.
Η χειροτονία του πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελήμονα Αχαρνών όπου διακονούσε ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων.
Στην χειροτονία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, στην οποία βρέθηκαν και αρκετοί πιστοί από τα Γιάννενα που ταξίδεψαν με λεωφορεία και ΙΧ.
Ο νέος Μητροπολίτης συγκίνησε τους πάντες μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, τονίζοντας ότι από μικρός ήταν πολύ επίμονος στην γιαγιά του να γίνει παπαδάκι. «Ήμουν πάντοτε στο ιερό μέχρι το γυμνάσιο, όπου μετά επαναστάτησα κατά πάντων, όπου ζήτησα στο τέλος από το Θεό να μου δείξει την παρουσία του στη ζωή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάξιμος.
Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων αναφέρθηκε στην μητέρα του, η οποία ήταν παρούσα, τονίζοντας ότι έμεινε μόλις στα 34 χήρα με τέσσερα παιδιά και σαν άλλος άτλαντας αγωνίστηκε για εκείνους. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στη Γερμανία και την Ελλάδα.
Σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Επίσκοπο Αβύδου κ. Κύριλλο, καθώς και στη Μητέρα Εκκλησία το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Επίσης ο νέος Μητροπολίτης μίλησε για τον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Θεόκλητο, ενώ ζήτησε από τον Μακαριώτατο να εύχεται για την νέα του διακονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: