powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ανατολή Ιωαννίνων: Αστυνομική επιχείρηση σε χώρο διεξαγωγής παράνομου τζόγου


Καφετέρια είχε μετατραπεί σε «μίνι – καζίνο»
Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε απαγορευμένα παίγνια
Κατασχέθηκαν έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιγνίου «Φρουτάκια», ένα (1) τραπέζι για τη διενέργεια χαρτοπαιγνίων και ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο

Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, το Σάββατο (21-09-2013) τα ξημερώματα στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), ένας  ημεδαπός, υπεύθυνος του καταστήματος  και τρία (3) ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διενέργεια  και συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια. 
Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του καταστήματος,  52χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν παρών κατά τον έλεγχο και συνελήφθη,  είχε εγκαταστήσει κατάλληλα διαμορφωμένο τραπέζι, ενδεδυμένο με πράσινη τσόχα και είχε επιτρέψει την διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «πόκερ»  και συγκεκριμένα την παραλλαγή texas hold ’ em, στο οποίο συμμετείχαν ως παίκτες, τρείς ημεδαποί, ηλικίας 33, 64 έως 35 ετών.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε άλλο χώρο του καταστήματος ήταν εγκατεστημένοι έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι συνδέονταν διαδικτυακά και ελέγχονταν από φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ διέθεταν ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παίγνιου «φρουτάκια».
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι υπεύθυνοι του καταστήματος διαχειρίζονταν  τους παραπάνω υπολογιστές, μέσω των οποίων διεξάγονταν τα παράνομα παίγνια και άλλαζαν τις ενδείξεις των υπολογιστών με ασύρματο τηλεχειριστήριο, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου, ώστε να εμφανίζουν απλά σελίδες διαδικτύου. 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
•    έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές
•    δύο (2) φορητοί υπολογιστές
•    ένα τραπέζι ειδικά διαμορφωμένο για διενέργεια χαρτοπαιγνίων
•    ογδόντα τέσσερις (84) τράπουλες
•    έξι (6) ζάρια και (364) μάρκες πονταρίσματος
•    το χρηματικό ποσό των (765,90) ευρώ 
•    μία (1) ηλεκτρονική συσκευή απενεργοποίησης σήματος συσκευών κινητών τηλεφώνων
•    ένα (1) ασύρματο τηλεκοντρόλ  ελέγχου των ηλεκτρονικών υπολογιστών
•    πληθώρα χειρόγραφων σημειώσεων και εκτυπώσεων με κέρδη, μονάδες πονταρίσματος και στοιχεία πελατών- παικτών.
Ο 40χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος είχε μετατρέψει την καφετέρια σε παράνομη λέσχη τυχερών παιγνίων, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται ενώ αναζητείται για την εμπλοκή του στην υπόθεση και ένας 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενεργούσε ως «τσιλιαδόρος».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: