powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός-οικείος του θύματος, για απόπειρα εκβίασης σε βάρος 59χρονου ημεδαπού


Αναζητείται 44χρονος συνεργός του

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος 59χρονου ημεδαπού.
Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται 44χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία», «κλοπής» και παράβασης του Νόμου «Περί Όπλων».
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία του 59χρονου στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία δύο άτομα απαιτούσαν από αυτόν εκβιαστικά, από τον Ιούλιο τρέχοντος έτους, το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, προκειμένου να μην αποστείλουν στο οικογενειακό του περιβάλλον φωτογραφικό υλικό που απεικόνιζε προσωπικές του στιγμές. Το φωτογραφικό υλικό σύμφωνα με την καταγγελία είχε αφαιρεθεί από την οικία του 59χρονου, έπειτα από διάρρηξη που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2011.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 53χρονος ημεδαπός, οικείος του 59χρονου, ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας χθες (26-09-2013) στα Ιωάννινα. Επίσης προέκυψε ότι ο 53χρονος είχε ως συνεργό του, 54χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.
Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε, στην κατοχή και την οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τρία πιστόλια τύπου REPLICA,
Δέκα φυσίγγια,
Πέντε αστυνομικοί ράβδοι,
Μία ξιφολόγχη,
Τέσσερα μαχαίρια,
Δεκαπέντε (15) κινητά τηλέφωνα και
Δύο γάντζοι αναρρίχησης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του 44χρονου, καθώς επίσης και για την εξακρίβωση τυχόν εμπλοκής έτερου ατόμου στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: