powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η «Δωδώνη» ξεκινά να δρέπει τους καρπούς των προσπαθειών της!

Με … αιχμή του δόρατος τις εξαγωγές φέτας!
Ολοκληρώθηκε η μετονομασία της ιδιοκτήτριας εταιρίας.

Τους καρπούς της πολύ καλής εξαγωγικής της πορείας, το διάστημα που βρίσκεται στα χέρια των νέων ιδιοκτητών, φαίνεται πως ξεκινά να δρέπει η «Δωδώνη».
Μετά την αύξηση ρεκόρ στις εξαγωγές του δίμηνου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου κατά 35%, ενδέχεται εντός των ημερών στην Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία να απονεμηθεί το βραβείο της κορυφαίας εξαγωγικής εταιρίας στη χώρα για το 2013!
Πρόκειται, εάν βέβαια ισχύσει κάτι τέτοιο, για μια εξαιρετικά μεγάλη τιμή, για την ίδια την εταιρία, τους χιλιάδες κτηνοτρόφους, τους εργαζομένους της και βέβαια την Ήπειρο, που έχει ανάγκη δυνατές και βιώσιμες εταιρίες, που να δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες οικογένειες.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι η «Δωδώνη» αν και βρίσκεται λίγο καιρό στα χέρια των νέων ιδιοκτητών της, έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στο εξωτερικό, κυρίως με την ΠΟΠ φέτα. Η εξαγωγική δραστηριότητα αντισταθμίζει τη γενικότερη κάμψη της εσωτερικής αγοράς, στην οποία πάντως η εταιρία στοχεύει να εδραιωθεί για τα καλά.
 
Άλλαξε η ονομασία…
Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα έγινε χθες η συνεδρίαση του Δ.Σ. της «Δωδώνης», στο οποίο και επικυρώθηκε η αλλαγή του ονόματος της ιδιοκτήτριας εταιρίας, από Todyro Ltd σε S. I. Foods Ltd, όπως είχε δρομολογηθεί ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου.
Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την μεταβίβαση των μετοχών (67,7%) της εταιρίας και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για …ξεπούλημα σε άλλη εταιρία, όπως πολλοί «καλοθελητές» θέλησαν να περάσουν προς το ευρύ κοινό, επιχειρώντας να δημιουργήσουν μια, επίπλαστη όπως αποδείχτηκε, αναστάτωση.
***
Τέλος, η εταιρία -όπως ανέφεραν χθες οι ιστοσελίδες Agronews.gr και Imerisia.gr- ξεπερνά τις τεχνικές δυσκολίες και στις αρχές Απριλίου αναμένεται να εξοφλήσει το υπόλοιπο 50% του Φεβρουαρίου προς τους παραγωγούς και πλέον να τηρείται αυτό που ίσχυε στο παρελθόν, δηλαδή κάθε 13 του μήνα να εξοφλείται ο προηγούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: