powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Το πρώτο δίμηνο του έτους σημειώθηκε αύξηση 35% στις εξαγωγές φέτας της «Δωδώνης»!

Ενώ σήμερα αναμένεται να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι για το γάλα για τον Ιανουάριο, όπως έχει δεσμευθεί η διοίκηση της «Δωδώνης», η γαλακτοβιομηχανία αρχίζει και εμφανίζει πολύ θετικά νούμερα στους οικονομικούς δείκτες.
Όπως έγινε γνωστό χθες, το πρώτο δίμηνο του έτους, η «Δωδώνη» αύξησε τις εξαγωγές της κατά 35%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους!
Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, που έρχεται να επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία της γαλακτοβιομηχανίας, η νέα διοίκηση της οποίας βλέπει τους έως τώρα κόπους της να επιβραβεύονται. Βέβαια, αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς, όμως τα πράγματα, στο κομμάτι των εξαγωγών, δημιουργούν χαμόγελα, όπως παραδέχονται και κύκλοι από την εταιρία.
Η «Δωδώνη» πωλεί πλέον στο εξωτερικό πολύ περισσότερη φέτα, σε σύγκριση με το παρελθόν και έτσι αναμένεται να καλύψει την κάμψη της εσωτερικής αγοράς, στην οποία πάντως διαθέτει τα προϊόντα της σε πιο ελκυστικές τιμές, έναντι του παρελθόντος.
 
Η αποπληρωμή…
Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένουν σήμερα οι παραγωγοί την αποπληρωμή τους για το εισκομιζόμενο γάλα, που αφορά τον Ιανουάριο.
Η εταιρία αναμένεται ότι θα δώσει πάνω από 4 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα και με την Imerisia.gr η ομαλή πληρωμή των παραγωγών παρουσίασε πρόβλημα από τις αρχές του έτους, που αποδίδεται σε τεχνικά ζητήματα, συναρτώμενα με την πρόσφατη μεταβίβαση του πλειοψηφικού μετοχικού ποσοστού της (67,77%) γαλακτοβιομηχανίας στο εταιρικό σχήμα «Todyro Ltd», που αποτελεί θυγατρική της «Strategic Initiatives». Το θέμα όμως διευθετήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα αναμένεται να καταβληθούν οι οφειλές.
Παράλληλα, η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες φέτος (στα επίπεδα του 2012) οι τιμές για το γάλα προς τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου. Από την πλευρά τους, οι 6.500 κτηνοτρόφοι της «Δωδώνης» είχαν ζητήσει αύξηση στις τιμές και την καταβολή πριμ, καθώς ισχυρίζονται ότι οι ζωοτροφές το τελευταίο δωδεκάμηνο αυξήθηκαν κατά 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: