powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Στους λογαριασμούς αγροτών - κτηνοτρόφων τα λεφτά των επιδοτήσεων!

«Είναι χρέος μας να κερδίσουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας» δήλωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «οι ευκαιρίες επενδύσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα είναι τεράστιες».
Την πίστωση στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων του ποσού του 1,1 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Είναι χρέος μας να κερδίσουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας» δήλωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «οι ευκαιρίες επενδύσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα είναι τεράστιες».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό τόσο για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί όσο και για τις μελλοντικές επιλογές, προκειμένου να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας, αλλά και να σχεδιαστεί σωστά το μέλλον του.
Ο κ. Σαμαράς, αφού ανακοίνωσε ότι σήμερα πιστώθηκε 1,1 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων, ποσό που αποτελεί το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, επισήμανε πως «εργαζόμαστε ώστε οι πληρωμές που γίνονται στην ώρα τους, όπως σήμερα, να μην αποτελούν πια είδηση, αλλά να είναι μια υποχρέωση της πολιτείας και να είναι κανόνας σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα».
Για την ενιαία ενίσχυση του 2012, σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό ήταν 2,2 δισ. ευρώ και επρόκειτο να δοθεί, σύμφωνα με τις διαδικασίες, εξ ολοκλήρου τον Δεκέμβριο.
Ωστόσο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεδομένου του προβλήματος ρευστότητας των παραγωγών, είχε ζητήσει και έγινε αποδεκτό από την ΕΕ, να καταβληθεί τον Οκτώβριο το 50% της ενίσχυσης ως προκαταβολή. Έτσι στις 20 Οκτωβρίου, είχε πιστωθεί σε 680.000 δικαιούχους το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: