powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Δημοπρατήθηκε η παράκαμψης Άρτας-Φιλιππιάδας-Α/Κ Άρτας

Δημοπρατήθηκε σήμερα με ανοικτό διαγωνισμό, το έργο «Υπολειπόμενες εργασίες παράκαμψης Άρτας-Φιλιππιάδας-Α/Κ Άρτας» προϋπολογισμού 10.100.000 € (με ΦΠΑ).
Προσφορά κατάθεσαν εννέα (9) εργοληπτικές επιχειρήσεις και προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρία Ηλιοχώρα ΑΕ, με μέση έκπτωση 34,67%.

Το έργο έχει συνολική προθεσμία εκτέλεσης πέντε (5) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Με το έργο ολοκληρώνεται το τμήμα της Ιόνιας οδού, που αφορά στην παράκαμψη της πόλης της Άρτας, από τον κόμβο Σελλάδων μέχρι τον κόμβο Καμπής, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων και δημιουργείται ανισόπεδος κόμβος στην συμβολή της Ιόνιας οδού με την εθνική οδό Άρτας Τρικάλων.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη εργολαβία είχε διαλυθεί το καλοκαίρι του 2011.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κίνησε όλες τις σχετικές διαδικασίες ώστε να αναδειχθεί νέος Ανάδοχος και να ολοκληρωθεί το έργο.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε:
«Μετά την επανεκκίνηση των εργασιών στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, την δημοπράτηση της γέφυρας Περιστερίου, με την οποία ολοκληρώνεται η Εγνατία οδός, και την κατ΄ αρχήν συμφωνία με τους παραχωρησιούχους της Ιόνιας οδού και του Ε-65, ένα ακόμα σημαντικό έργο για την Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα για την Ήπειρο αποκτά ανάδοχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: