powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Κόβει δήμους, αντιδημάρχους, συμβούλους και μισθούς!


Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του κ. Στυλιανίδη

Εκεί που δεν ήθελαν να δουν τον «Καλλικράτη»τώρα δεν αποκλείεται να έχουμε και νέα μείωση των δήμων της χώρας! “Σαρωτικές”αλλαγές ετοιμάζει ο νέος υπουργός Εσωτερικών που σίγουρα έχει στην ατζέντα του μειώσεις στον αριθμό των αντιδημάρχων, των συμβούλων , ακόμη και νέες μειώσεις στους μισθούς των δημάρχων!
Τα θέματα αυτά αναμένεται να τεθούν και σήμερα στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Στυλιανίδης με τους δημάρχους καθώς θα Κάνει την πρώτη του επίσκεψη στην ΚΕΔ και με την οποία θα συζητήσει το πλαίσιο των περικοπών που θα γίνουν και στην Αυτοδιοίκηση.
"Όλα είναι ανοιχτά και πρέπει να τα συζητήσουμε" διαρρέουν πήγες του υπουργείου επισημαίνοντας ότι μπορεί να αλλάξει και το πλαίσιο των περικοπών στον αριθμό που σήμερα έχει η Αυτοδιοίκηση πχ στους αντιδημάρχους.
Όπως είναι γνωστό ο νέος Νομος προβλέπει περικοπή των θέσεων αντιδημάρχων!
Ανάλογα θα περικοπούν και οι θέσεις των συμβούλων!
«Αυτό εάν συμβεί θα έχουμε πρόβλημα εμείς οι μικροί δήμοι. Διότι τώρα παίρνουμε και Κάποιο σύμβουλο για να καλύψουμε τρύπες.Πως θα γίνει αυτό;» τόνισε δήμαρχος περιφερειακού δήμου Φαίνεται πάντως στην ατζέντα του κ. Στυλιανίδη να είναι και άλλα θέματα όπως μειώσεις μισθών, ακόμη και δήμων, να γίνει ένας νέος Καλλικράτης!
«Δεν ξέρουμε επίσημα τίποτα, θα ακούσουμε τον υπουργό» ήταν το μονό σχόλιο που έκανε ο κ. Κουράκης πρόεδρος της ΤΕΔ Κρήτης που θα είναι παρών στη συνάντηση με τον κ. Στυλιανίδη.
Πάντως ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έδωσε χθες μια μικρή γεύση των όσων ετοιμάζονται λέγοντας:
Ο στόχος είναι να μαζευτεί το κράτος, να δημιουργηθούν σύγχρονες δομές οι οποίες θα αξιολογούνται με βάση την αποτελεσματικότητά τους. Σαφώς θα υπάρξουν αντιδράσεις από κατεστημένα που πλήττονται, προτιμούμε να θίξουμε κατεστημένα παρά να αγγίξουμε τον πυρήνα επιβίωσης του μέσου πολίτη.
Για τις περικοπές τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εξορθολογίσει την λειτουργία του κράτους για να αποτραπούν οι οριζόντιες περικοπές.
Με αυτό τον τρόπο, εάν πετύχουν ισοδύναμα και οι αποκρατικοποιήσεις θα αυξηθεί η αξιοπιστία της χώρας και η δυνατότητα της επαναδιαπραγμάτευσης.
Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων είναι σωστή, το φρόνημα για να παλέψουμε υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: