powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: Φόρος τιμής στους 152 εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943 στην Μουσιωτίτσα

Ο Δήμαρχος Δήμου Δωδώνης και η Τ.Κ. Μουσιωτίτσας, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, τον  Σύλλογο Νέων Μουσιωτίτσας, τον Αθλητικό Σύλλογο Μουσιωτίτσας καθώς και την Αδελφότητα Μουσιωτίτσας Αθηνών, την Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρα 10.30 πμ. θα τελέσουν Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των 152 εκτελεσθέντων της Μουσιωτίτσας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, 69 χρόνια μετά τη σφαγή, θα τελέσουν την Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρα 10.30 π.μ. ο Δήμος Δωδώνης και η Τοπική Κοινότητα Μουσιωτίτσας στο πλαίσιο εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, τον  Σύλλογο Νέων Μουσιωτίτσας, τον Αθλητικό Σύλλογο Μουσιωτίτσας καθώς και την Αδελφότητα Μουσιωτίτσας Αθηνών.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την προηγούμενη ημέρα, στις 7 το απόγευμα, με την τέλεση τρισάγιου στο τόπο της εκτέλεσης «Σπιθάρι»  και τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου από τον τόπο της εκτέλεσης μέχρι τον συνοικισμό της Κάτω Μουσιωτίτσας, όπου θα απονεμηθούν και τα αντίστοιχα μετάλλια  στους αγωνιζόμενους. Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία μέχρι το Μνημείο Πεσόντων.
Φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943 στον οικισμό Ραψαίων.
Επίσης ο Δήμος Δωδώνης με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου και τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Τερόβου-Ραψαίων θα τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των  εκτελεσθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την Κυριακή 22 Ιουλίου και ώρα 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ραψαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: