powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Οι κτηνοτρόφοι λένε «ΟΧΙ» σε εκτιμητές της «Δωδώνης»

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την πώληση


Αποφασισμένοι να μην αφήσουν την ΑΤΕ να προχωρήσει στην πώληση της «Δωδώνης» εμφανίστηκαν και χθες κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, που επιχείρησαν να μπλοκάρουν την είσοδο εκτιμητών της εταιρίας Friesland, στο εργοστάσιο.

Βέβαια, οι εκτιμητές έφθασαν στις εγκαταστάσεις πολύ νωρίτερα από τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι αφού κατάφεραν και μπήκαν στο εργοστάσιο, διέκοψαν την σύσκεψη που εκείνη την ώρα γινόταν στα γραφεία της Διοίκησης, ζητώντας απο τους επίδοξους αγοραστές να αποχωρήσουν!

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων Μιχάλης Τζίμας σημείωσε, ότι η ΑΤΕ έπρεπε να «παγώσει» την β’ φάση του διαγωνισμού, λόγω εκλογών, ενώ κάλεσε την μεγαλομέτοχο να σταματήσει τον διαγωνισμό. «Ήταν η τελευταία φορά που εκτιμητές περνούν την είσοδο του εργοστασίου» είπε. Δηλώσεις έκανε και ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων, Νίκος Ζήκος, ο οποίος ζήτησε από την ΑΤΕ να σταματήσει το διαγωνισμό.
Πλήρης έλεγχος…
Πάντως, σύμφωνα με πηγές, οι εκτιμητές της Friesland, ήταν χωρισμένοι σε δυο γκρουπ. Το ένα έκανε ενδελεχείς ελέγχους στα οικονομικά και το άλλο στο χώρο του εργοστασίου. «Ήταν τόσο καταρτισμένοι, που ζητούν να μάθουν για πολλά πράγματα, όπως για τις επιδόσεις της παραγωγής φέτας κ.α.» έλεγαν.
Μέχρι σήμερα, έχουν φθάσει στη «Δωδώνη» εκτιμητές και από άλλη εταιρία (οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν κυρίως για την φέτα), ενώ όπως λένε «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», οι επισκέψεις θα γίνονται μέρα παρά μέρα.
Υπενθυμίζεται, ότι η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους για την αγορά της «Δωδώνης», λήγει στις 25 Ιουνίου.
Το ΚΚΕ…
Τέλος, σε χθεσινή δήλωσή του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Ιωαννίνων κ. Νίκος Έξαρχος (που είχε εκλεγεί στις 6 Μαΐου), ανέφερε, ότι «το αίτημα για «καμία ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», καμία ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, που προβάλει η ΠΑΣΥ, αποτελεί σήμερα τον μοναδικό δρόμο, για να μπορέσει το εργατικό κίνημα να βάλει εμπόδια στις ορέξεις των μονοπωλιακών επιχειρησιακών ομίλων».

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: