powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Στα 8.000 ευρώ επιστρέφει το αφορολόγητο από το 2013


Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου από τα5.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ από το επόμενο έτος συμφώνησαν στη χθεσινή καταληκτική συνεδρίαση οι αντιπροσωπίες των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.Όπως αναφέρει δημοσίευμα της"Ημερησίας", το μέτρο συγκέντρωσε την καθολική αποδοχή των διαπραγματευτών και θα περιληφθεί στις Προγραμματικές Δηλώσεις που θα αναγνώσει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός, προκειμένου η κυβέρνηση που ορκίστηκε χθες το βράδυ να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Αναμένεται βέβαια να αποδειχθεί εάν θα τύχει εγκρίσεως από την τρόικα.
Θα ακολουθήσει η κατάργηση του ενιαίου τέλους ακινήτων που καλούνταν να καταβάλουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.Το ενιαίο τέλος θα αντικατασταθεί, από ένα ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία, που θα απλοποιεί το πολυδαίδαλο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων ενσωματώνοντας όλους τους προϋπάρχοντες φόρους.
Μετά από πολύωρες και εντατικές διαβουλεύσεις, οι αντιπροσωπείες των τριών πυλώνων της νέας κυβέρνησης κατέληξαν σε ένα επτασέλιδο κείμενο προγραμματικών αρχών και δεσμεύσεων που συμπυκνώνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: