powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ηπειρώτικη βραδιά το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, στο 2ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού (AgroFestival) του Δήμου Αχαρνών

Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή πολλών ηπειρώτικων συλλόγων της Αττικής και με ''ψυχή'' την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, άρχισε το 2ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού (AgroFestival) του Δήμου Αχαρνών.
Ο Δήμος Αχαρνών αναγνωρίζοντας την προσφορά του ηπειρώτικου αποδημικού στοιχείου της Αττικής, αφιέρωσε ειδική βραδιά στην ηπειρώτικη παράδοση και πολιτισμό.
Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών θα παρουσιάσει ηπειρώτικα δρώμενα που θα αναδεικνύουν τις παραδόσεις των Ηπειρωτών. Αποκορύφωμα θα είναι το ψήσιμο της παραδοσιακής ηπειρώτικης με χόρτα πίτας, που θα ψηστεί μπροστά στους παρευρισκόμενους και φυσικά θα μοιραστεί, παράλληλα με άλλες πίτες που θα προσκομίσουν οι γυναίκες του Συλλόγου, με την συνοδεία τσίπουρου, παραγωγής μελών της αχαρναϊκής ηπειρωτικής αποδημίας, που παρασκευάστηκε τον περασμένο χρόνο στην πατρώα γη.
Με την ολοκλήρωση των Ηπειρώτικων παραδόσεων θα αρχίσει Ηπειρώτικο πανηγύρι, με μουσική και τραγούδι ηπειρώτικης κομπανίας, που θα παίξει μόνο σκοπούς της Ηπείρου. Φυσικά θα αποδώσουν παραδοσιακούς χορούς τόσο το χορευτικό της 'Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, όσο και των άλλων Ηπειρώτικων Συλλόγων που συμμετέχουν με περίπτερα στο agrofestival του Δήμου Αχαρνών. Και φυσικά θα ακολουθήσει χορός και διασκέδαση για όλους.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 19:30 και θα διεξαχθεί στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Αχαρνών.
Καλή διασκέδαση σε όσους παραστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: