powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της Παρασκευής 8 Ιουνίου



Έγκριση πίστωσης για Διοικητήριο της Π.Ε. Άρτας
Τη δέσμευση πίστωσης για την αγορά/κατασκευή Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, από πόρους της Περιφέρειας, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή. Όπως ενημέρωσε τα μέλη ο Περιφερειάρχης, η προσπάθεια της Περιφέρειας να αποκτήσει το παλιό στρατόπεδο «Παπακώστα» της Άρτας, απέβη άκαρπη, αφού οι όροι που θέτει το Υπουργείο Άμυνας για την παραχώρηση κρίθηκαν ασύμφοροι.
Εξετάζονται τρείς – τέσσερις προτάσεις- πρόσθεσε ο κ. Καχριμάνης- τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα επισπευστούν οι διαδικασίες, αφενός μεν για να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα με  τις διάσπαρτες υπηρεσίες της Π.Ε και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αφετέρου να μειωθούν οι δαπάνες ενοικίων. Για την επιλογή της βέλτιστης λύσης θα υπάρξει ενημέρωση και συνεργασία με όλους του Περιφερειακούς Συμβούλους που εκλέγονται στην Άρτα.
Ανάδοχοι και δημοπρατήσεις έργων σε Π.Ε. Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων
Επίσης στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ανέδειξε αναδόχους και ενέκρινε νέες δημοπρατήσει οδικών έργων στις περιφερειακές ενότητες Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι των έργων:
«Ανακατασκευή οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο που συνδέει την εθνική οδό με τα Δ.Δ. Βαλανιδοράχης, Ποταμιάς, Τζάρας, Κυψέλης και Καναλίου» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 180.000.
«Αποκατάσταση οδού Μικρή  Γότιστα – περιοχή Κούγκα», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
«Άμεση αντιστήριξη κατολισθέντων πρανών (κατασκευή σαρζανέτ) για την προστασία κατοικιών – Λοιπές εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Τ.Κ. Ελληνικού της Π.Ε Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
«Άμεση αποκατάσταση κατολισθήσεων (κατασκευή σαρζανέτ) και αποκατάσταση βατότητας της Ε.Ο. Βαθύπεδο - Παλαιοχώρι Συρράκου - Μιχαλίτσι- Κτιστάδες της Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 130.000..
«Συντήρηση του δρόμου Μεγαλόχαρη - Μεσόπυργος», προϋπολογισμού 50.000 €.
Εκτός αυτών εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Ρετσιανά–Καστανιά–Στρογγυλόκαμπος ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
«Βελτίωση- συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων και αύλειου χώρου στην έδρα του αλιευτικού συνεταιρισμού λιμνοθάλασσας Λογαρού», προϋπολογισμού 72.000 ευρώ.
«Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού και αποκατάσταση οδού Πραμάντων- Μελισσουργών», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ.
Παρεμβάσεις για καλλιεργητές σε Θεσπρωτία- Πρέβεζα
Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε επίσης αποφάσεις για την αντιμετώπιση δύο προβλημάτων που αφορούν τους αγρότες σε Θεσπρωτία και Πρέβεζας:
Το πρώτο αφορά την  «Αποκατάσταση ζημιών κεντρικής υδροληψίας αρδευτικών έργων στη Γλυκή και αναχωμάτων στην Ποταμιά» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού € 70.700.
Το δεύτερο Προμήθεια Ηλεκτροκινητήρα 250 kw/1450RPM και ομαλού εκκινητή 250 kw αντλιοστασίου άρδευσης ΑΡΙ Υψηλής Ζώνης του ΤΟΕΒ Λάμαρης», προϋπολογισμού 24.800 €

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: