powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σιταριά Πωγωνίου: Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 51 κιλών


Αναζητείται συνεργός του


Συνελήφθη, χθες (03-06-2018) το μεσημέρι στην περιοχή της Σιταριάς Πωγωνίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Frontex , 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση ενώ αναζητείται συνεργός του.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ήπειρο και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθες το μεσημέρι, προαναφερόμενοι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή της Σιταριάς, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.
Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν, ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή.
Το όχημα ακολουθήθηκε με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 38χρονος οδηγός ενώ ο συνοδηγός διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής.
Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, (20) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους πενήντα ενός (51) κιλών, τα οποία κατασχέθηκαν.
Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας του 38χρονου καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού συνεχίζονται, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: