powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Δήμο Δωδώνης

Χωρίς προβλήματα και με τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες να έχουν ολοκληρωθεί, ξεκίνησε η χρονιά για μαθητές κι εκπαιδευτικούς στο Δήμο Δωδώνης.
Το πρωί της Δευτέρας έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός με τις ευχές της Δημοτικής Αρχής για γόνιμο και δημιουργικό σχολικό έτος.
Στο Δήμο Δωδώνης λειτουργεί ένα Γυμνάσιο, στην Τοπική Κοινότητα Μουσιωτίτσας, πέντε δημοτικά σχολεία και τέσσερα νηπιαγωγείο, εκ των οποίων το ένα (στο Κρυφοβό) φέτος θα είναι ολοήμερο. Η συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αποδεικνύει ότι η ύπαιθρος γηράσκει.
Αξιοσημείωτο είναι ότι σε δύο Δημοτικές Ενότητες, στη Δωδώνη και τους Σελλούς, δεν λειτουργεί καμία σχολική μονάδα.
"Καλή και δημιουργική χρονιά" ευχήθηκε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τονίζοντας ότι η άρτια λειτουργία των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο.
Στις σχολικές μονάδες ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις ενώ με μέριμνα των σχολικών επιτροπών όλα τα σχολεία έχουν εξοπλιστεί με διαδραστικούς πίνακες.
Στον αγιασμό που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπικού παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Καραπάνος, ενώ στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Κρυφοβού παρέστη ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Θεοχάρης.
Ο κ. Θεοχάρης ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές "καλή και γόνιμη χρονιά" και τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθόλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Με μέριμνα του Δήμου διαμορφώθηκαν φέτος κατάλληλα όλοι οι χώροι στο κτίριο του Νηπιαγωγείο Κρυφοβού ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο. Συνάμα εξοπλίστηκαν κατάλληλα προκειμένου να εξασφαλίζουν την άνετη παραμονή των νηπίων μέχρι τις τέσσερις μετά το μεσημέρι.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Δευτεροβάθμια και την Πρωτοβάθμια για την συνεργασία που υπάρχει με στόχο την στήριξη και την ομαλή λειτουργία των σχολείων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: