powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΚΕ: Καλή αρχή και καλή δύναμη στο αγώνα για ένα σχολείο των σύγχρονων αναγκών που θα μορφώνει όλα τα παιδιά


Το κουδούνι κτύπησε για την νέα σχολική χρονιά και ευχόμαστε στους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς καλή αρχή και καλή δύναμη.
Καλή δύναμη στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης αφού και το Λύκειο που οραματίζεται η σημερινή κυβέρνηση θα είναι ακόμα πιο ταξικό. Ένα Λύκειο - φροντιστήριο και με τη "βούλα", όπου θα γενικευτεί ένας ατελείωτος εξεταστικός μαραθώνιος και η όποια γενική μόρφωση θα σταματάει στην Α' Λυκείου. Ακόμη και η μείωση των μαθημάτων δεν έχει στόχο την ελάφρυνση των μαθητών, αλλά την ακόμη μεγαλύτερη προσαρμογή σε ένα υποβαθμισμένο σχολείο - φροντιστήριο. Επιπλέον, οι περικοπές μαθημάτων ανοίγουν το δρόμο για νέο "εξορθολογισμό" δαπανών, όπως προβλέπουν το μνημόνιο και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, για συμπτύξεις μαθημάτων και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, καλύπτοντας τα κενά χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Όσο, για την «πάταξη της παραπαιδείας» και τα χρήματα που δαπανά η λαϊκή οικογένεια για φροντιστήρια, το ενδιαφέρον είναι εντελώς υποκριτικό όταν χρόνια τώρα, με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δε λειτουργούν η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη στο δημόσιο Γυμνάσιο και Λύκειο.
Για μια ακόμη φορά, επομένως, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, που μετράνε μέρα με τη μέρα νέες μεγάλες απώλειες θα αναγκαστούν να αποφασίσουν "τι θα κόψουν" από τα απολύτως αναγκαία για τα παιδιά τους, για τη μόρφωσή τους, την πρόσβασή τους στην τέχνη, στον αθλητισμό, που και αυτά είναι απαραίτητα για τη νεολαία.
Η στόχευση είναι ξεκάθαρη. Το σχολείο θα γίνει φροντιστήριο, ο μαθητής θα κυνηγά τα SOS. Η γενική παιδεία θα είναι μια μακρινή πολυτέλεια. Με λίγα λόγια και αυτό το σχολείο, που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η νεολαία, με αυτό που η εποχή μας μπορεί να δώσει.
Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς  να μην πιστέψουν ούτε λέξη από την προπαγάνδα της κυβέρνησης, να απορρίψουν τους σχεδιασμούς της και να βρεθούν σε θέση μάχης παλεύοντας για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας.  Ένα σχολείο ενιαίο, δωδεκάχρονο που θα μπορούν όλα τα παιδιά να πάρουν τη σύγχρονη μόρφωση. Γιατί κανένας νέος άνθρωπος δεν είναι σήμερα περιττός. Κανένας νέος δεν είναι ανήμπορος μπροστά στη γνώση. Στη κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας για την ανάπτυξη μαθητικών αγώνων που θα ακυρώσουν τις στοχεύσεις της κυβέρνησης.
Το σημερινό κόσμο που ζούμε, με τη δύναμη της γνώσης μπορούμε να τον εξηγήσουμε. Με την οργάνωση, όμως, της πάλης μπορούμε και να τον αλλάξουμε!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 12/9/2017
ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: