powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

5ος Νάιος Δρόμος: Ένας αγώνας σε μια αρχαία διαδρομή την Κυριακή 8 Οκτωβρίου

Η Ένωση Κλασικού Αθλητισμού Δωδώνη Ιωαννίνων και οι Σύλλογοι της Δωδωναίας Κοιλάδας συνδιοργανώνουν με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο του Δ. Δωδώνης τον 5ο Νάιο Δρόμο 18.5km την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση σε έναν τόπο σπουδαίας πολιτιστικής αξίας, ένα "ταξίδι" πίσω στον χρόνο, όταν τα Νάια τελούνταν προς τιμή του Δία και αποτελούσαν μία από τις έξι διοργανώσεις της αρχαιότητας.
Ο Νάϊος Δρόμος θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και πλαισιώνεται από άλλους δύο αγώνες: 1) τον Αγώνα Δρόμου 5km και 2) τον Παιδικό Αγώνα 2km για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.
Η εκκίνηση του 5ου Νάϊου Δρόμου θα δοθεί στις 10:00 π.μ. στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου. Οι αθλητές θα διασχίσουν την Δωδωναία κοιλάδα και θα τερματίσουν στο αρχαίο στάδιο,εισερχόμενοι εντός του αρχαιολογικού χώρου από τη νότια είσοδο.ο Αγώνας δρόμου 5km θα ξεκινήσει στις 10:15 π.μ. ενώ ο Παιδικός Αγώνας 2km στις 10:45π.μ.
Οι δηλώσεις συμμετοχής (εγγραφή) στους αγώνες γίνονται ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Διοργάνωσης www.naiosdromos.gr  μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος της Τράπεζας Eurobank στο site της “Μy Adventure”.
Προθεσμία υποβολής συμμετοχών η 30η Σεπτεμβρίου 2017.
Μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στον 5ο Νάιο Δρόμο, καθώς και στους δρομείς των 5 και 2km. Τα μετάλλια είναι αντίγραφα της μιας όψης του αρχαίου τετράδραχμου της Ηπείρου του 2ου-1ου αι. π.Χ. και απεικονίζουν τις κεφαλές του Δία και της Διώνης. Ο Δίας είναι στεφανωμένος με φύλλα βελανιδιάς, ενώ η Διώνη φοράει πέπλο και χιτώνα.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το επίσημο site του αγώνα: www.naiosdromos.gr
Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

H τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Events “My Adventure”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: