powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ευθύμιος Λέκκας: «Πλέον είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του φαινομένου»


Ο κ. Λέκκας μιλώντας στο πρωινό δελτίο της ΕΡΤ, δήλωσε ότι «Οι κάτοικοι θα πρέπει να αισθάνονται πιο ασφαλείς, έχει περάσει το κρίσιμο 48ωρο από την ώρα που έγινε ο πρώτος και μάλλον ο κύριος σεισμός. Αυτό μπορούμε να το πούμε με μια μεγάλη βεβαιότητα».
Σε ότι αφορά στην εξέλιξη του φαινομένου, εξήγησε ότι τις τελευταίες ώρες έχουν σημειωθεί αρκετές σεισμικές δονήσεις, «Μέσα στις τελευταίες ώρες έχουν σημειωθεί αρκετές σεισμικές δονήσεις της τάξεως του 1,5 έως 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Είναι δονήσεις μέσα στο πλαίσιο του μεγέθους που έπρεπε να έχουμε σε περιπτώσεις μιας σωστής μετασεισμικής ακολουθίας. Συνεπώς είμαστε πλέον είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του φαινομένου».

Σε ότι αφορά στη μετακίνηση του βουνού, ο Ευθύμιος Λέκκας, υπογράμμισε ότι «Έχουμε να κάνουμε για μία μετατόπιση του βουνού, μερικά χιλιοστά δυτικά. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συνοδεύει τους σεισμούς και αυτό σημαίνει είτε πλησίασμα, είτε απομάκρυνση, ολόκληρων περιοχών, αυτή είναι η φυσική έννοια του σεισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: