powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ένστολοι πλέον θα τελούν την υπηρεσία τους οι δασοφύλακες στην ύπαιθρο


Ύστερα από δημοσίευση σχετικού προεδρικού διατάγματος ένστολοι πλέον θα τελούν την υπηρεσία τους οι δασοφύλακες στην ύπαιθρο.
Ακόμη  με το εν λόγω ΠΔ, καθορίζεται ο τρόπος ελέγχου αυτοκινήτων και οδηγών για τυχόν παραβάσεις που αφορούν τη δασική νομοθεσία, όπως λαθροϋλοτομία, παράνομη θήρα και εκχερσώσεις.
Σύμφωνα με την ειδική σύμβουλο του ΥΠΕΝ Δήμητρα Λυμπεροπούλου, «οι δασοφύλακες θα φορούν στολή όχι μόνο προκειμένου να είναι ευδιάκριτη η παρουσία τους, αλλά πολύ περισσότερο προκειμένου να παίξουν έναν αποτρεπτικό ρόλο σε θέματα παραβατικότητας της δασικής νομοθεσίας, και προκειμένου να δώσουν ένα επιπλέον αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες».


Όπως υπογραμμίστηκε από την πλευρά των δασοφυλάκων, η συγκεκριμένη απόφαση αν και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πανάκεια για την καλύτερη λειτουργία των δασικών υπηρεσιών, αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς θα διευκολύνει το ρόλο τους.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, με αυτό τον τρόπο ενισχύεται και ισχυροποιείται ο ρόλος των δασικών υπηρεσιών της χώρας, ώστε ως ακόμα περισσότερο οργανωμένη και συγκροτημένη δομή, να προστατέψουν αποτελεσματικά το δασικό περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία, προς όφελος του πολίτη.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, ώστε η δασική υπηρεσία να αποτελέσει τον κύριο βραχίονα προστασίας συνολικά του φυσικού περιβάλλοντος της ελληνικής επικράτειας σε ενιαία βάση και αναφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: