powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Μπόνους στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για όσους έχουν μεγαλώσει σε ορφανοτροφεία

Άτομα που έχουν μεγαλώσει σε ορφανοτροφεία θα δύνανται να συμμετέχουν στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο, με προσαύξηση της συνολικής τους βαθμολογίας κατά 100 μονάδες.
Για τα άτομα τα οποία ανατράφηκαν σε δημόσιο, εκκλησιαστικό, δημοτικό ή κοινοτικό βρεφοκομείο ή ορφανοτροφείο ιδρύματος ή σωματείου, επί επταετία τουλάχιστον, ανεξαρτήτως της ηλικίας εισαγωγής τους σε αυτά, προσαυξάνεται κατά 100 μονάδες, η συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνουν κατά τη συμμετοχή τους σε διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης σε θέσεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των ΟΤΑ α' και β' βαθμού καθώς και ιδρυμάτων τους ή επιχειρήσεών τους ή άλλων νομικών τους προσώπων, βάσει προκηρύξεων του ΑΣΕΠ.


Ως βρεφοκομείο ή ορφανοτροφείο νοείται και κάθε άλλη δομή των φορέων που επιτελεί το ίδιο έργο με αυτό του βρεφοκομείου ή ορφανοτροφείου, ανεξάρτητα από την ονομασία της, σύμφωνα με βεβαίωση που εκδίδεται από το αρμόδιο υπουργείο.
Με την προώθηση της προτεινόμενης διάταξης καταργείται τόσο η ποσόστωση της κάλυψης των οργανικών θέσεων των ως άνω φορέων από τα εν λόγω άτομα όσο και η κατά παρέκκλιση πρόσληψή τους.
Οι παραπάνω διατάξεις θα έχουν εφαρμογή σε προκηρύξεις που δημοσιεύονται μετά την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου εφόσον ψηφιστεί από την βουλή και εκδοθεί σε ΦΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: